Jurečkův „večírek při střelbě“: To jste psal při čekání na pivo?

28.12.2023 18:24 | Monitoring

Ministr Marian Jurečka na minulý čtvrtek sezval zaměstnance na vánoční večírek. Začínal v patnáct hodin a právě v té době se o několik kilometrů dál po proudu Vltavy střílelo na Filozofické fakultě UK. Oslava na ministerstvu však podle informací novinářů běžela až do večera. Ministr teď na sítích čelí zhnusení a uštěpačným dotazům, zda své pojednání, jak myslí na oběti a jejich blízké, tweetoval při čekání na pivo.

Jurečkův „večírek při střelbě“: To jste psal při čekání na pivo?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL)

Přestože se celá země vzpamatovávala z otřesného útoku na pražské filozofické fakultě, na Ministerstvu práce a sociálních věcí se uskutečnil vánoční večírek. Lidé z resortu tvrdí, že se však začali scházet ještě dříve, než se informace o útoku začaly objevovat.

Čtvrtek 21. prosince byl předposledním pracovním dnem před Vánoci a proto ministerstvo práce nejspíš nebylo jediným pracovištěm, kde se toho odpoledne konala tradiční předvánoční oslava.

Večírek na resortu trval do večerních hodin, poté ministr Marian Jurečka odjel na mimořádné jednání vlády, které se uskutečnilo právě kvůli tragédii. Akce se odjezdem ministra rozpustila. 

Jednání vlády se konalo od 21 hodin ve Strakově akademii.

Večirek se konal v budově ministerstva na vltavském nábřeží. Asi dva kilometry od prostor, které policie přehradila páskou.

„Zúčastnilo se jí několik set lidí. Nemohu potvrdit ani vyvrátit, zda byl pan ministr mezi zaměstnanci po celou dobu,“ uvedla mluvčí resortu Kateřina Procházková.

A dodala, že večírek skutečně začal už v 15 hodin, chvíli předtím se na místo začali scházet lidé.

Ke střelbě na filozofické fakultě došlo právě touto dobou, první informace o střelbě se objevily krátce před půl čtvrtou.

V průběhu odpoledne ministři rušili program a vystupovali k tématu.

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka v průběhu odpoledne vyjádřil svou účast skrz sociální sítě. „Situace, ve které docházejí slova. Myslím na všechny obětí, zraněné i jejich blízké,“ zveřejnil na síti X v 18:36.

 

 

Pak ještě sdílel varování z profilu České televize: „Policie vyzývá veřejnost, aby nešířila neověřené zprávy a neriskovala vyvolávání paniky“

Večírek, který měl být poděkováním zaměstnancům za náročný pracovní rok, měl podle zjištění deníku MF DNes vyjít na 400 tisíc korun. 

Informace o jeho konání vyvolaly na sociálních sítích znechucení, známá advokátka Klára Long Slámová ministrovi napsala, že se jí z něj chce zvracet.

Jiní se zajímali, zda tweet o docházejících slovech ministr ťukal ve frontě na pivo.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …