Na vztahu s premiérem jsou šrámy. Jsem ale profesionál, tvrdí Peake

05.02.2013 18:01

Úterním hostem Radiožurnálu byla předsedkyně strany LIDEM a vicepremiérka Karolína Peake. Ta také přiznala, že žádnou pozvánku k osobnímu setkání jako předsedkyně strany s nově zvoleným prezidentem Milošem Zemanem ještě nedostala. Nepochybuje ovšem o tom, že se s ním sejde, a to jako vicepremiérka.

Na vztahu s premiérem jsou šrámy. Jsem ale profesionál, tvrdí Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

"Nevím jaká témata k diskuzi se mnou bude pan prezident mít, bude mi to jedno. Zatím jsem žádnou pozvánku nedostala," řekla s tím, že ať se na návštěvě u nově zvoleného prezidenta objeví v jakékoliv roli, bude to vždy Karolína Peake. Tým Miloše Zemana po volbách vynesl informaci, že se s ní Zeman nehodlá sejít jako s předsedkyní strany LIDEM, která se utvořila až po volbách a neprošla si  "volebním peklem". "Strana možná znovu mandát nezíská, ale my všichni jsme jako poslanci peklem voleb prošli," oponuje. Peake podle svých slov nevstupovala do Sněmovny s Věcmi veřejnými s tím, že je poté ihned opustí.

"Nemohla jsem ale jinak po těch všech věcech, které se tam děly, než odejít," dodává. Podle ní také nehrozí situace, kdy by byli jako strana příčinou pádu vlády. Naopak to byli právě oni, kdo vládu podržel a podpořil. Jakkoliv ale vládu podporují, s jejím čelním představitelem, premiérem Petrem Nečasem, má předsedkyně strany LIDEM čistě profesionální vztah. "V politice si člověk pěstuje pevné nervy. Já si rozhodně s panem premiérem rukou zrovna vesele nepotřásám. Na našem vzájemném vztahu po posledních událostech cítím nějaké šrámy. Náš vztah je ale přesto korektní," dodává Peake a naráží tak na své odvolání z postu ministryně obrany, za kterým stál právě premiér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…