Na zvracení. Naštvaná advokátka přišla s nařčením, proč nám chtějí přejmenovat republiku

18.04.2016 12:37

Snaha vydělat peníze na předvolební kampaň ČSSD poté, co strana prohrála soud s advokátem Altnerem. Takové jsou podle advokátky Miroslavy Hustákové důvody, které vedly ke změně anglického názvu naší země. Hustáková se o celé věci rozepsala na svém facebookovém profilu.

Na zvracení. Naštvaná advokátka přišla s nařčením, proč nám chtějí přejmenovat republiku
Foto: Archiv M. Hustákové
Popisek: Miroslava Hustáková

Anketa

Na co by se mělo snížit DPH?

25%
2%
hlasovalo: 5817 lidí

Nejprve poukázala na to, že naše země má Ústavu a v ní je zakotven její název – Česká republika. „Pokud ji chcete měnit na Čechia, nebo Čekistan a nechat tak vydělat před volbami svým kamarádičkům stovky miliónů korun českých, aby bylo na volby malá domů, protože jste prohráli spor s Altnerem, tak vězte, že všichni pitomci nejsou a všichni vám to papat nebudou,“ píše Hustáková a dodává: „Je jasné, že zde jsou strany co nemají ani na plakátky do podzimních voleb, tak se narychlo vymyslelo, jak přijít k penězům. Státní zakázky na změnu loga se jen pohrnou a u toho se už nějaké plakátky zajistí,“ domnívá se.

Podivuje se tomu, že o změně názvu dosud nepadlo ani slovo a najednou je to hotová věc. „Je to hnus, k čemu se narychlo tady někdo sníží,“ podotýká.

Připouští, že se v této věci může mýlit. Je-li tomu tak, navrhuje vyhlásit referendum. „Pokud nechcete referendum, tak si najděte kvalifikovanou většinu a změňte název nejprve v naší Ústavě,“ vyzývá.

V dalším příspěvku se svěřila se svým zážitkem ze sledování tenisového FED Cupu. „Právě přivítali tým Čekije, vlajkonoš nesl českou vlajku naopak – červenou nahoře a bílou dole. Naši reportéři nechali vše bez povšimnutí,“ uvedla.

Dodala k tomu, že je jí celá naše politická scéna odporná. „A jestli to bude tak pokračovat, skutečně začnu dělat politiku veřejně a budu se ucházet o přízeň občanů,“ varovala.

Celý text obou příspěvků Miroslavy Hustákové na jejím facebookovém profilu:

Vážení politici co máte k dodržování práva tak daleko jako já k primabalerině Bolšova sděluji toto :

Naše země má Ústavu a v ní zakotven její název. Je to Česká republika. Pokud ji chcete měnit na Čechia, nebo Čekistan a nechat tak vydělat před volbami svým kamarádičkům stovky miliónů korun českých, aby bylo na volby malá domů, protože jste prohráli spor s Altnerem, tak vězte, že všichni pitomci nejsou a všichni vám to papat nebudou. Je jasné, že zde jsou strany co nemají ani na plakátky do podzimních voleb, tak se narychlo vymyslelo, jak přijít k penězům. Státní zakázky na změnu loga se jen pohrnou a u toho se už nějaké plakátky zajistí ... Je to hnus, k čemu se narychlo tady někdo sníží. Dosud ani slovo o změně názvu a najednou je to hotová věc.

Pokud nemám pravdu, tak vyhlaste referendum, ať si lidé rozhodnou jaký název své země chtějí. Pokud nechcete referendum, tak si najděte kvalifikovanou většinu a změňte název nejprve v naši Ústavě.

Kecy, že tím nedochází ke změně názvu je nesmysl, pojem Čechia je pro nás tak hodno názvu fotbalového klubu, nebo hotelu a ne oficiálního jména v OSN.

V cizích jazycích jsme nazývání různě a to je věc těch národů, jak si nás zkrátí. Tady jde ale o něco úplně jiného a je smutné, kolik lidí to nepochopilo ....

Jakékoliv změny názvu, další názvy jsou jen o jednom penězích k těm, co to vymysleli.

ČT SPORT nyní FED CUP: Právě přivitali tým Čekije, vlajkonoš nesl českou vlajku naopak - červenu nahoře a bílou dole. Naši reportéři nechali vše bez povšimnutí.

Na to bylo vyhlášeno, že se bude hrát hymna Čechie a začali hrát Kde domov můj.

Celá politická scéna je mi odporná a jestli to bude tak pokračovat, skutečně začnu dělat politiku veřejně a budu se ucházet o přízeň občanů.

Zaprodanci nám za chvíli změní i hymnu, pokud nějaký sluníčkář bude bez peněz a vyrobí nějaký moderní hnus.

Proto naši předci nepokládali životy ve válkách, slušný člověk už z toho zvrací,

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…