Nabonzoval knihu Petra Hampla. Teď snaživý předák studentů kandiduje za ČSSD

11.09.2018 16:16

VÍME PRVNÍ Na čtvrtém místě kandidátky sociálních demokratů ve volbách do zastupitelstva Prahy 5 je třicetiletý David Pavlorek. Pavlorek je úředníkem na ministerstvu školství, studentským funkcionářem a kromě jiného proslul i tím, že nahlásil knihu Prolomení hradeb kontroverzního sociologa Petra Hampla.

Nabonzoval knihu Petra Hampla. Teď snaživý předák studentů kandiduje za ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slogan ČSSD se na tiskovku hodil

Pavlorek shledal Hamplovu knihu „xenofobní“ a skutečnost, že je publikace distribuována prostřednictvím univerzitního nakladatelství Karolinum, nahlásil vedení Karlovy univerzity. Univerzita nakonec Hamplovu publikaci ze svého „vlajkového“ knihkupectví stáhla.

Jak uvedl Pavlorek na Facebooku. „Shitstorm“, který se na jeho profilu po nahlášení Hamplovy knihy vedení univerzity rozpoutal, jej nakonec přiměl si knihu přečíst.

Publikace se mu ale zřejmě nelíbila. Na svém facebookovém účtu označil Hamplovu knihu za „blábol“. „Je to snůška zavádějící demagogie s chytře zvolenými rétorickými obraty. Nejsem křesťan, ale pokud chcete hájit tradiční hodnoty, raději si v tomto čase čtěte evangelia, najdete tam hodnotu lásky k bližnímu,“ napsal.

O kauze Pavlorka a Hamplovy knihy ParlamentníListy.cz již dříve informovaly ve spojitosti se studentskými vůdci s politickými ambicemi.

O Pavlorka se v souvislosti s jeho kauzou začaly zajímat některé webové stránky. Hanopis o něm vyšel například na webové stránce Blokprotiislamizaci.cz, organizace, která je se sociologem Hamplem spojována.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: zad

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…