Náckovská nota, nový světový řád. Daniel Korte si opět dopisoval se čtenáři

14.10.2015 22:07

Poslanec Daniel Korte (TOP 09) odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Reagoval např. na dotaz „Jamese Bonda“, který se ptal, zda Korte nemá strach, že TOP 09 v příštích volbách zazdí extremisté, kteří přece jen mají jiný názor na uprchlíky než strana v čele s končícím Karlem Schwarzenbergem.

Náckovská nota, nový světový řád. Daniel Korte si opět dopisoval se čtenáři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Korte

„Podle mě je hrozně jednoduché se nechat zvolit a pak se řídit heslem, kdo nic nedělá a neříká, nic nezkazí. Líbí se mi ale, že vy jste pravý opak a jdete si za svým. Nesouhlasím se vším, co vaše strana prosazuje, ale aspoň si jdete za svým a nepodléháte populistickým náladám. Nemáte ale strach, že vás v příštích volbách mohou vlivem událostí různé extremistické a populistické strany zazdít? Přece jen se zdá, že bohužel většina lidí zastává na uprchlíky odlišný názor než Topka,“ napsal čtenář vystupující pod označením James Bond.

PhDr. Daniel Korte

  • TOP 09
  • Stálá komise pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky

A Korte se jal odpovídat. Lidé prý ocení, jak se TOP 09 chová. „Máte možná pravdu, že budeme potrestáni za to, že jsme nenaskočili na ‚náckovskou‘ notu. Ale je to správné a věřím, že jsou lidé, kteří to ocení,“ konstatoval poslanec.

Dalšímu tazateli Korte vzkázal, že každý, kdo vstupuje do veřejného prostoru, musí respektovat určitá pravidla, ta týkající se českého pravopisu nevyjímaje. Nijak se tudíž nestydí, když komukoli vytkne hrubky v psané komunikaci. Čtenáře vystupujícího pod označením Columbo2 to ale pobouřilo natolik, že už prý TOP 09 hlas nedá.

Další odpovědi poslance Korteho najdete zde

„Hrubky v pravopise občana Vám dávají právo chovat se k němu nadřazeně? Třeba to byl Váš volič a i právě jeho hlas Vám dopomohl se do Poslanecké sněmovny dostat. Mrzí mě, že i já jsem volil TOP 09, a jak vidno, udělal jsem chybu, kterou už příště nezopakuji,“ napsal poslanci čtenář.

Nakonec se Korteho ptal čtenář David Střítezský, co si myslí o tzv. Novém světovém řádu. Korte jen stručně odvětil, že neví, jaký světový řád má na mysli, neboť se jich v poslední době vyrojilo víc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…