Nadité ruské peněženky. Šéfredaktor Babišových novin píše o vztahu Čechů a Rusů

05.09.2014 10:17

Šéfredaktor Lidových novin István Léko se zabýval vztahem české společnosti k Rusům a Ukrajincům. Pro spoustu Čechů prý představují Ukrajinci levnou pracovní sílu, Rusové naditou peněženku. A tak není divu, že spousta podnikatelů i přes zaváděné sankce proti Rusku čile obchoduje s ruskými zákazníky. A dokud ve společnosti budou převažovat materiální hodnoty, Ukrajinci podle něj nemají šanci uspět.

Nadité ruské peněženky. Šéfredaktor Babišových novin píše o vztahu Čechů a Rusů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Z průzkumu agentury STEM/MARK pro Českou televizi vyplynulo, že dvě třetiny Čechů schvalují sankce proti Rusku a zároveň se obávají, že se vývoj událostí vrací ke studené válce z druhé poloviny minulého století. O to křiklavěji působí podle šéfredaktora LN Istvána Léka fakt, že spousta českých podnikatelů je schopna udělat vše pro to, aby získala co nejvíce ruských zákazníků, sankce nesankce. Roli prý při jejich rozhodování hraje fakt, že Rusové na rozdíl od Ukrajinců nenabízejí práci, ale peníze.

„Nikdo se přitom neptá po původu peněz, hlavně že klient platí hned, třeba v hotovosti, a nežádá slevu ani splátky. Těžko si představit českého obchodníka, který kvůli tomu, co se děje na Ukrajině, odmítne ruského zákazníka,“ píše Léko ve svém komentáři v LN. A dokud ve společnosti budou převažovat materiální hodnoty, Ukrajinci podle něj nemají šanci uspět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…