Nadutá madam a prolhaný katolík. Jan Kraus setřel Nagyovou a Nečase

06.08.2013 7:44

Moderátor, bavič a komik Jan Kraus souhlasí se zveřejněním platů a odměn bývalé šéfky Nečasova kabinetu a také expremiérovy přítelkyně Jany Nagyové a rozhodně nepovažuje tento krok za populistický. Byla placena z peněz daňových poplatníků, a tak prý nelze brát ohled na nějaké jemné finesy politické kultury.

Nadutá madam a prolhaný katolík. Jan Kraus setřel Nagyovou a Nečase
Foto: Redakce
Popisek: První číslo časopisu Kraus

Mnoho komentátorů a politologů se podle Krause hroutí, jak je zveřejnění platů Nagyové populisticky nemravné. To ale umělec odmítá. "Není. Pletou si politiku s muzikálem. Každé sdělení pravdy má nadřazené právo nad tím, v jakém měla přijít oblečení," píše na svém portálu Krausmagazin.cz.

Výraz "populismus" je prý vůbec supermoderní. Často sice jde o nehorázné sliby, často dokonce o lež, ale ne všemu lze říkat populismus. Politika totiž z velké části musí být populismem a slibovat, po čem právě lidé touží.

Lepší populisticky vytrubovat

Případ Jany Nagyové a "prolhaného katolíka Nečase" podle Krause ukazuje, že lze i populisticky mlčet, což je prý ještě horší než populisticky vytrubovat.

Případ Nečase je banální jak ze špatného bulváru. Platil svoji milou (cizoložnici) z našich peněz nemravně a nehorázně, píše komik. "Když nadutá madam donutila miláčka premiéra, aby kvůli tomu, že se tato pravda dostala na veřejnost, podal žalobu např. na K. Randáka - po popuiismu ani stopy. Nepožadujme tedy, v naší polodemokracii, jemné finesy politické kultury atd. Tomu se zase říká: pokrytectví," uzavírá Jan Kraus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…