Nagyové se podmínka za zneužívání zpravodajců nelíbí. Podala si odpor

07.07.2014 19:36

Jana Nečasová (dříve Nagyová) nesouhlasí s roční podmínkou, kterou jí za zneužití Vojenského zpravodajství udělil Obvodní soud pro Prahu 1, a proto se odvolala. V pondělí to serveru Aktuálně.cz potvrdil její advokát Eduard Bruna. S verdiktem soudu není spokojeno ani státní zastupitelství, které proti rozhodnutí soudu podalo odpor.

Nagyové se podmínka za zneužívání zpravodajců nelíbí. Podala si odpor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nečasová je vedena do soudní síně

„Paní Nečasová není s rozhodnutím soudu spokojena, podali jsme odpor,“ uvedl pro Aktuálně.cz Bruna. Další podrobnosti odmítl sdělit s tím, že odpor proti rozhodnutí soudu není podle předpisů nutné odůvodňovat, jelikož se jedná pouze o formální podání. S rozhodnutím soudu nesouhlasí ani Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, které případ dozoruje. Pověření žalobci se již odvolali.

Jana Nečasová (dříve Nagyová) čelí obvinění, že v roce 2012 jako ředitelka kabinetu tehdejšího premiéra Petra Nečase využila vojenské zpravodajce Páleníka a Kovandu ke sledování premiérovy dnes už bývalé manželky Radky. V dalších větvích kauzy posměšně označované jako „Nagygate“ je rovněž obviněná z údajného uplácení poslanců funkcemi a z vynášení informací z Bezpečnostní informační služby.

Sama Nečasová se zatím k obviněním nevyjádřila. Její manžel a expremiér české vlády hovoří o politicky motivované kauze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…