Nahý Vystrčil. V trní. A Jurečka přijede na traktoru. Xaver s Holcem se před svátky odvázali úplně

25.12.2023 10:32

Komentátor Petr Holec a Lubomír Xaver Veselý hodnotili ve vysílání Xaver Live události uplynulých dní. Například směšný projev v podání předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS), dobré rozhodnutí šéfky Sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) s žádným projevem nevystoupit. Stranou nezůstal ani ministr vnitra Vit Rakušan (STAN), za svou politiku si vysloužil řadu ostrých slov, podobně tomu bylo i u „nutelliéra“ Petra Fialy (ODS).

Nahý Vystrčil. V trní. A Jurečka přijede na traktoru. Xaver s Holcem se před svátky odvázali úplně
Foto: Xaver Live
Popisek: Petr Holec a Lubomír Xaver Veselý

Na začátek pánové rozebrali adventní projev šéfa Senátu Miloše Vystrčila. Moderátor Veselý konstatoval, že šlo o „ostudu“ a dodal: „Proč ten člověk pronáší projevy, když nemluví, ale kokrhá,“ chytal se za hlavu. Společně s Holcem se shodli, že především Vystrčil ani „nemá, co říct“.

Rozhodně by Vystrčilovi přisoudili spíše práci za kasou: „Mohl by dělat v Lidlu, nabírají tam za 36 tisíc hrubého,“ vtipkoval Holec. „Je u toho jak nahý v trní, to je okresní bafuňář, může dělat pokladníka nějakého fotbalového týmu Horní Prčice,“ řekl v pořadu Xaver Live Veselý na adresu předsedy Senátu pro jeho projev, v němž „plkal hrozné hlouposti“.

Následně Holec upozornil Veselého, kdo podle Vystrčilova projevu „může za naši energetickou závislost na Rusku“. „Můžou za to všechny předchozí vlády a prezidenti, i ti, co je volili,“ pousmál se komentátor.

Do Vystrčila se Veselý poté opřel slovy: „Tito lidé nemají dělat projev, když jste pan nikdo..., je to směšný,“ povzdechl si.

V kontextu toho Holec ocenil předsedkyni Poslanecké sněmovny za to, že je v tomto ohledu soudná a s žádným adventním, vánočním či novoročním projevem nepřišla. „Musím poděkovat Markétě Pekarové Adamové za to, že nepromluví, neřekne ani slovo. Asi viděla Miloše a řekla si: ‚Jezišmarjá, tohle je i na mě moc.‘ Zamknula si pusu,“ uvedl.

Veselý vzpomněl na projevy někdejších hlav státu: „Havlovy projevy, to byl literát. Klausovy projevy zařezávaly, bylo tam něco, o čem se diskutovalo. To samé Zeman... Ale teď přijdou tihle..., ještě chybí aby nějaký projev řekl Jurečka,“ podotkl.

Holec nabídl ale vysvětlení, proč projevu Jurečky se Česko nikdy nedočká: „Jurečka je neprojevář. Nehraje si na žádného hodnotovce, signalistu. Jurečka je šíbr, bude v jakékoliv vládě. Proto nebude přednášet žádné projevy, aby za ním žádné projevy nebyly v digitálu. Jurečka tím propluje. On ví, kde je přesně jeho funkce,“ komentuje Holec politickou dráhu současného ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky (KDU-ČSL).

Tomu Veselý kontroval s tím, že Jurečka by sáhl po každé příležitosti, kdy by mohla projev přednést: „Jurečka ví, že jeho limit je šestnáctá brázda, když oře traktorem, to možná ví. Ale kdyby mu nabídli, že by mohl být ředitel Zeměkoule, tak řekne: ‚Počkejte, zaparkuju traktor, očistím si holínky a jdu na to.‘ Viděl jsem ho přednášet projev na Zemi živitelce a byla to katastrofa,“ poznamenal.

„Xavere, vzpomeňte si, když bylo tornádo na Moravě, kdo sedl do traktoru a přivezl nějakou pomoc. To Jurečka umí. Vystrčil by tam přivezl nějaké... Co to přivezl Ukrajincům? Svíčku, kde si můžou ohřát oběd a ještě nějakou úplnou pi*ovinu. Ale Jurečkovi, tomu někdo správně poradil: ‚Teď sedni do traktoru a jeď!‘ Lidi to ocenili. Vystrčil je jenom směšný,“ sdělil komentátor Holec s tím, že Jurečka vymazává lidovce v angažmá v trojkoalici Spolu z mapy.

Veselý má prý informace, že Jurečka už je „jednou nohou zpět v kravíně“, vše podle něj ukáže blížící se sjezd lidovců.

Společně se bavili i nad výroky ministra vnitra Víta Rakušana (STAN), který připustil, že vláda lidi zklamala, ale činila tak pro svou stabilitu. A okomentoval plakát s vakem na mrtvoly s textem „Vít Rakušan s celou rodinou“, který se objevil na Kolínsku. Podobně nechal Rakušan vyvěsit plachtu s Putinem ve vaku na mrtvoly na budově ministerstva vnitra. „Považuji to za nechutnou a odpornou věc. Kdo nechal udělat plakát Rakušana a jeho rodiny ve vaku na mrtvoly, tak to je debil a stejný debil je Rakušan. Je mi líto jeho a jeho rodiny, je to odporný, ale on je ještě odpornější, je to prasátko,“ řekl Veselý.

Opačný názory měl Holec, který Rakušana nelituje, jelikož to sám de facto způsobil: „Kdyby nebyl první debil Rakušan, tak se tohle nestalo,“ upozornil s tím, že líto mu Rakušana není. „On podporoval to, ať Babišovi nosí kříže před barák, mně ho líto není. Tyhle symboly hodil do společnosti a politiky on,“ doplnil.

Už nyní je jasné, že vládě stabilita už dlouho nevydrží, míní Veselý. „Alespoň jeden člověk z vlády už řekl, že to prohráli,“ vrátil se ke slovům Rakušana. A nabídl odhad, že stabilita pětikoalici vydrží maximálně do sjezdu ODS nebo do června, podle toho, jak dopadnou evropské volby. „Na sjezdu ODS nezvolí nutelliéra,“ rýpl si do předsedy ODS Fialy. „Jsou dva lidi, kteří mu jdou po krku a organizují to, to je Kuba a Blažek. Celá ODS má z nutelliéra prdel. Kdo viděl Fialu na Nově s Babišem, tak pochopil, že Fiala nemůže být premiérem. Vždyť ten Babiš si s ním vytřel prdel,“ spráskl ruce Veselý nad tím, že Fiala nedokázal dostatečně reagovat na ekonomická témata.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jsou arogantní, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBohus 1 , 25.12.2023 13:59:41
Tihle vládní podrž tašky. Pieta ano, ale jsou potřebné konkrétní činy a né jen příležitost k plytkým kecům přisátých novinářů a v zlatem zdobených roun flanďáků. Využívajíce příležitosti, pást se na neštěstí druhých. Vždyť i odezva pomatenců k této vraždě, vypovídá dost o stavu té proklamované demokracie. I když se v tomto bestiálním chování Nejedná o umouněnce je to jen otázka času. Do kterého zavedla Evropu Merkel. Současné zákony? Švédsko - Makarenkova teorie i ti ekologové? Vrátil bych trestní zákony. nejméně o sto roků nazpět.

|  17 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…