Nakupujeme online, jsme průhlední, tvrdí primátor Ostravy

19.08.2011 11:30

Sociálnědemokratický primátor Petr Kajnar je v čele Ostravy od roku 2006. Dříve byl náměstkem primátora a dění ve městě tak zná velice dobře. On i jeho tým se snaží odstraňovat ekonomické a ekologické handicapy, které ve městě zanechalo hornictví.

Nakupujeme online, jsme průhlední, tvrdí primátor Ostravy
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

"Vybudovali jsme průmyslové zóny v Hrabové a Mošnově, které dnes nabízí práci skoro dvaceti tisícům lidí, realizujeme řadu projektů. Jsme úspěšní v získávání podpory z evropských fondů. Také díky nim se rozbíhají práce na revitalizaci povodí Ostravice, rekonstrukci Komenského sadů, dopravního terminálu na Svinovských mostech anebo nově výstavba Komunitního centra," vyjmenoval primátor v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz, co jeho tým ve vedení města dokázal.

Podobné plány má Ostrava i do budoucna, problém by ale mohl být s financemi. "V této chvíli reálně hrozí, že kvůli připravované změně rozpočtového určení daní přijdeme o skoro miliardu korun ročně," podotkl Kajnar.

Jsme průhlední, bojujeme s korupcí

"Ostrava jako metropole je významným investorem a podporovatelem sportovních a kulturních akcí. Třetinu všech služeb, které zajišťujeme, poskytujeme mimoostravským obyvatelům. Přijdeme-li o miliardu ročně, odrazí se to negativně v rozvoji nejen Ostravy, ale celého regionu."

Ostrava se přitom snaží být exemplární a aktivně zprůhledňuje zadávání veřejných zakázek. "Jako první město v České republice zavedla Ostrava elektronické nakupování zboží a služeb," připomněl Kajnar. "Tento nástroj využívá jak magistrát, tak městské společnosti. Ušetřili jsme tak již desítky miliónů korun. Prevence je rovněž nejlepším způsobem, jak bojovat s korupcí."

Čtěte:

Ostrava: Město se stane počítačovou velmocí

Kajnar (ČSSD): Jmenování A. Vitáskové šéfkou ERÚ vzbuzuje vážné pochybnosti

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…