Náměstkyně Hornochová končí na financích. Bude ale Babišovi radit soukromně

17.10.2015 13:41

Z funkce náměstka ministra financí odchází Simona Hornochová, která měla mimo jiné na starosti přípravu elektronické evidence tržeb. S odvoláním na informace dnešní Mladé fronty Dnes to píše sesterský server iDnes.cz.

Náměstkyně Hornochová končí na financích. Bude ale Babišovi radit soukromně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

V pátek byla poslední možnost přihlásit se do výběrového řízení, které pro pozici náměstka vyžaduje nový služební zákon. To ale Hornochová neučinila. „V principu je to tak, že končím na pozici náměstkyně, a to na základě domluvy s panem Babišem,“ řekla.

Celý text je ZDE

Simona Hornochová je po odchodu náměstků Martina Prose a Lukáše Wagenknechta už třetím člověkem, který z této vysoké funkce za úřadování současného ministra financí Andreje Babiše odchází.

Podle svědků měla Hornochová s Babišem konflikty, výslovně připustila, že spolupráce s ním nebývá jednoduchá. Přesto si prý Babiš chce Hornochovou ponechat jako poradkyni pro daně, protože ji respektuje jako odbornici.


 

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…