Nápor uprchlíků zesiluje. Jen za víkend jich česká policie zadržela 152

17.08.2015 13:00

Cizinecká policie o víkendu zadržela v Česku 152 uprchlíků, z toho bylo 22 žen a 44 dětí. Za celý minulý týden to bylo 314 lidí. Podle policie jsou nyní skupiny běženců početnější a je v nich více žen a dětí. Dnes o tom informovala mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Nápor uprchlíků zesiluje. Jen za víkend jich česká policie zadržela 152
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Dříve byly podle ní zadržovány spíše menší skupiny, zatímco v poslední době jde o skupiny 30 až 50 běženců.

Policie od poloviny června zpřísnila kontroly zaměřené na migraci. Od té doby se počet zadržených běženců vyšplhal na 1519. „Za uplynulý týden jich policisté odhalili 314, denní průměr se tak opět zvyšuje na 44 migrantů,“ doplnila Rendlová.

Na začátku zvýšených kontrol policisté většinou odhalovali pětičlenné až osmičlenné skupiny běženců. V současnosti zadržují i mnohem větší skupiny, u kterých se změnilo také složení. „Zatímco na začátku opatření migrovali přes naše území téměř výhradně muži, dnes jsou běžnou součástí skupin ženy a velký počet dětí,“ doplnila Rendlová. Objevují se podle ní také případy žen cestujících jen s dětmi a bez mužů.

Za první pololetí letošního roku bylo v Česku odhaleno celkem 3018 migrantů, což bylo téměř o polovinu více než loni. S přílivem běženců, zejména z oblastí zasažených boji, se v poslední době potýká celá Evropa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…