Národní divadlo si ještě v prosinci objednalo raut za 1.700.000 korun

24.05.2020 6:52

KAM JDOU VEŘEJNÉ PENÍZE Národní divadlo uspořádalo koncem minulého roku Silvestr s Mozartem 2019. Slavnostní galavečer, na kterém zazněly ty nejznámější a nejkrásnější árie z Mozartových oper. Ten se konal ve Stavovském divadle a divák, který se chtěl této akce zúčastnit, si musel připravit pořádný obnos peněz. Nejlevnější vstupenka stála 7.990 korun. Národní divadlo si také od cateringové společnosti Zátiší Catering Group objednalo jistě bohatý raut v celkové maximální hodnotě 1.700 000 korun bez DPH.

Národní divadlo si ještě v prosinci objednalo raut za 1.700.000 korun
Foto: Archiv Národního divadla
Popisek: Daniel Špinar a ředitel ND Jan Burian si velmi rozumějí!

Anketa

Líbí se vám zatím kanál CNN Prima News?

3%
91%
hlasovalo: 17213 lidí
„Předmětem této smlouvy je závazek dodavatele zajistit catering pro akci „Silvestr s Mozartem 2019“, jejímž pořadatelem je objednatel a která se koná od 31. 12. 2019, 18.30 hodin do 1.1.2020,3.00 hodin v budově Stavovského divadla, Ovocný trh/Železná ulice, Praha 1, a to v rozsahu 300 až 500 účastníků akce (dle počtu zakoupených vstupenek na akci) v závislosti na objednávce objednatele,“ stojí ve smlouvě. 

Pro zajímavost přidejme ceny, za které se vstupenky prodávaly. Nejlevnější na galerii stály 7.990 korun, kdo chtěl sedět v přízemí, zaplatil 9.990 korun a nejdražší vstupenky byly v hodnotě 11.990, a to do lóží v přízemí a na balkonech. Národní divadlo počítalo, že se akce zúčastní mezi 300 až 500 diváky a pro každého přítomného bylo připraveno zmíněné občerstvení v konkrétní hodnotě 3.500 korun bez DPH na osobu.
 
A co mohli diváci, kteří si vstupenku zakoupili, očekávat? „Uslyšíte a uvidíte nejoblíbenější árie a scény z oper Don Giovanni, Figarova svatba, Così fan tutte, Kouzelná flétna a Únos ze serailu v legendární scénografii Dona Giovanniho od Josefa Svobody a kostýmech od Theodora Pištěka. Čeká Vás bohatý raut s vybranými lahůdkami české i zahraniční kuchyně, novoroční přípitek s našimi sólisty a tanec přímo na jevišti za doprovodu živé hudby,“ lákala pozvánka na akci.
 
A i přesto, že ve smlouvě na catering je uvedeno, že nedílnou součástí této smlouvy je příloha číslo jedna, ve které by měla být specifikace předmětu plnění, tedy o jaké konkrétní občerstvení a v jaké hodnotě se jedná, žádná příloha ke smlouvě přiložena není. 
 
ParlamentníListy.cz se soustavně věnují upozorňování na smlouvy státních, krajských a městských institucí. Pravidelně přinášíme informace o utrácení veřejných prostředků, nad kterým často zůstává rozum stát. Jelikož se souhrnně jedná o desítky textů, rozhodli jsme se od 1. června 2020 tyto materiály sjednotit, aby je měli čtenáři možnost lépe dohledat. Všechny články proto naleznete pod shodným tagem "Kam jdou veřejné peníze".
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…