Náš hlas bude zase slyšet, provolávají Zelení k volbám do Senátu

18.10.2014 19:40

Navzdory tomu, že volební účast ve druhém kole senátních voleb byla nejnižší v historii, některé strany mohou slavit. Za jasné vítěze lze označit lidovce a Zelené. TOP 09 o senátory úplně přišla, ČSSD ztratila svou většinu v horní komoře a ANO získalo čtyři mandáty, ačkoli si ministr Babiš pomýšlel na deset.

Náš hlas bude zase slyšet, provolávají Zelení k volbám do Senátu
Foto: hns
Popisek: Kompletní výsledky voleb do Senátu 2014

KDU-ČSL posílí svůj senátorský klub, Zelení se radují, že poprvé v historii budou mít v horní komoře vlastní klub. Zelený hlas tak prý bude slyšet silněji než dosud.

„V Senátu ČR již máme Elišku Wagnerovou a společně s Českou pirátskou stranou také Libora Michálka. Po vítězství naší členky I.Cabrnochové a také dnes V. Lásky, V.Hampla a J.Seitlové (společní kandidáti a kandidátka s KDU-ČSL) je tedy jisté, že zelení budou mít poprvé v historii vlastní senátorský klub!“ Radují se Zelení na sociální síti Facebook.

Zelení nadšeně děkují voličům. Těm díky vyslovují i další strany. Mlčí jen Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury, který jako jediný z vládních stran neměl žádného postupujícího do druhého kola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…