Naši voliči jsou dostatečně inteligentní, aby si vybrali sami, prohlásil Filip

08.12.2012 17:58

Předseda KSČM Vojtěch Filip vysvětlil v rozhovoru pro server Týden.cz, proč jeho strana nepodpořila žádného konkrétního kandidáta. Nejde prý rozhodně o žádnou „chytrou horákyni“.

Naši voliči jsou dostatečně inteligentní, aby si vybrali sami, prohlásil Filip
Foto: tan
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip v Partii na Primě

Filip uvedl, že by komunisté byli rádi, aby Česká republika směřovala doleva jako většina Evropy. Proto by byli rádi, kdyby volby vyhrál levicový kandidát a je jedno, jestli Miloš Zeman nebo Jiří Dienstbier.

Rozhodnutí se může změnit

Teoreticky se jedná o konečné rozhodnutí. „Prakticky může dojít k tomu, že se ještě před termínem prvního kola volby koná zasedání výkonného výboru KSČM, takže může ještě stanovisko upřesnit. Například i na jednoho z kandidátů. Ústřední výbor ale takovou vůli nevyjádřil. Nicméně před případným druhým kolem bude naše preference dávat znovu i našim voličům,“ řekl Filip.

Diskuze ohledně podpory kandidátů byla prý velmi široká. KSČM mrzelo, že na vystoupení Dienstbiera u nich nikdo nedoprovázel. „Proto vznikly velké pochybnosti, zda je skutečně kandidátem ČSSD. V tomto ohledu jsme si to vyjasňovali. Nyní máme jasný signál, že má širší podporu uvnitř své strany než jen tím, že byl nominován,“ dodal Filip.

Komunisté považují své voliče za dostatečně inteligentní, aby si vybrali sami. Rozhodně na tom Filip nevidí nic špatného. „Já myslím, že to není o chytré horákyni. Jsem přesvědčen o tom, že je to jasné. Vzhledem k tomu, že mezi našimi lidmi, ale i mezi voliči ČSSD oscilují právě tihle dva kandidáti,“ prohlásil předseda KSČM.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…