Ne, ne, ne. Březina odmítá, že by nabízel peníze či posty za zproštění své obžaloby

03.08.2015 12:55

„Nikdy jsem nikomu nenabídl peníze, ani jakýkoli post, ani jinou věc,“ dementuje zprávu týdeníku Respekt vlivný člen pražské ČSSD, Karel Březina. Týdeník totiž přinesl informace, podle kterých měl soudce Ondřej Havlín před čtyřmi lety účelově zprostit Březinu obžaloby.

Ne, ne, ne. Březina odmítá, že by nabízel peníze či posty za zproštění své obžaloby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Březina

Podle týdeníku měl někdejší náměstek primátora Březina soudci slíbit za tento rozsudek místo v diplomacii. Upozornil na to soudce z Kladna, Petr Sedlařík, který minulý týden poslal Havlína nepravomocně na 6,5 roku do vězení za jinou kauzu. V té se však měly objevit odposlechy, které na případ s Březinou poukazují.

Březina se ve zprávě ČTK velmi důrazně proti tvrzením a spekulacím v časopisu Respekt ohradil. „Zásadně odmítám tvrzení, že jsem jakýmkoli způsobem ovlivnil rozhodnutí obvodního soudu, což má vycházet z odposlechů jiných osob,“ uvedl.

V souvislosti s touto kauzou se také ozval Úřad vlády ČR. Ten dementoval zprávu týdeníku v té části, kde se o Březinovi hovoří jako o poradci premiéra Bohuslava Sobotky. „Karel Březina není a nikdy nebyl zaměstnancem ani spolupracovníkem Odboru poradců a poradkyň předsedy vlády Bohuslava Sobotky," zkonstatoval Sobotkův mluvčí Martin Ayrer.

Březinovi hrozilo vězení za to, že zatajil své angažmá ve dvou zkrachovalých firmách a nechal se pak zvolit do dozorčí rady další společnosti, což se podle zákona nesmí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…