Ne, ne, ne. Lžete. Ruskem už od včerejška masivně jede toto pichlavé VIDEO

18.04.2017 10:28

Boj ruského opozičního politika Alexeje Navalného a jeho Fondu boje proti korupci s ruskými oligarchy pokračuje. Tentokráte se dostal do sporu s jedním z nejbohatších lidí Ruska Ališerem Usmanovem. Vyzval všechny odpůrce korupce v Rusku k další celostátní demonstraci. Video má od včerejška již téměř dva miliony shlédnutí na YouTube.

Ne, ne, ne. Lžete. Ruskem už od včerejška masivně jede toto pichlavé VIDEO
Foto: archív Vaše Věc
Popisek: Alexej Navalnyj

Jeden z nejbohatších lidí v Rusku Ališer Usmanov zažaloval opozičního politika a aktivistu Alexeje Navalného a jeho Fond boje proti korupci (FBK) za šíření údajně lživých informací o tom, že uplácel ruského předsedu vlády Dmitrije Medveděva.

V dokumentu Navalného z minulého měsíce, ve kterém se ruský aktivista pokusil veřejnosti objastnit korupční schéma Dmitrije Medveděva, byl mimo jiných zmíněn i oligarcha Ališer Usmanov, který měl údajně speciálně vytvořenému státnímu „Fondu pro sociální projekty“, jejž spravuje bývalý spolužák Medveděva Ilja Jelisejev, darovat nemovitost v hodnotě 2 miliard korun. Navalnyj v dokumentu tvrdí, že se jednalo o úplatek.

Sám oligarcha Usmanov označil práci Navalného v nedávném rozhovoru pro deník Vedomosti za „povrchní“ a podal na něj žalobu, kterou podal u ruského soudu, přestože je již dlouhou dobu rezidentem a daňovým poplatníkem v Evropě.

„Nám tato žaloba udělala velkou radost; dává nám příležitost obrátit se na vás všechny a znovu se vás zeptat, jestli jste s námi, nebo s oligarchou Usmanovem. Dává nám to také příležitost zde znovu dokázat, na čí straně je pravda. Na žádný soud čekat nemusím, vaše mínění je pro mě hlavní,“ uvedl v úvodu Alexej Navalnyj.

„My jsme přesvědčení o tom, že ta nemovitost byla zjevným úplatkem; Usmanov se nás a všechny ostatní ovšem nyní snaží přesvědčit o zcela odlišné verzi. Oligarcha tvrdí, že dům postavil původně pro svoji sestru, která v něm ovšem nakonec nechtěla žít, protože byl pro ni příliš velký. S vedením Fondu pro sociální projekty se tak prý domluvil na výměně tohoto domu za pozemek, který se nacházel nedaleko od jiného pozemku, který již patřil Usmanovovi,“ tvrdí Navalnyj ve videu, které již po několika hodinách od jeho nahrání na server YouTube zhlédly téméř 2 miliony lidí.

Anketa

Turecko považuji za ...

hlasovalo: 11205 lidí

„Ne, ne a ne. Tak to rozhodně nebylo. Lžete, lžete pane Usmanove. Jediný fragment pravdy na tomto příběhu je v tom, že Usmanov skutečně získal zmíněný pozemek. Rozhodně se ovšem nejednalo o žádnou výměnu, Usmanov dotyčný pozemek zakoupil od firmy East Invest, to je všechno zdokumentované,“ argumentuje Navalnyj a ve videu ukazuje kopii dokumentu.

„My jsme jasně dokázali, že se jednalo o korupční aféru. Tito lidé měsíc přemýšleli nad tím, jak na naše obvinění zareagují, a poté přišli s takovým nesmyslem,“ zdůrazňuje Navalnyj. „V této souvislosti bych chtěl připomenout slova samotného Usmanova, který v rozhovoru pro časopis Forbes na otázku, jakým způsobem dokáže skupovat aktiva, která nejsou ani na prodej uvedl: ‚Jednoduše musíte člověku dát tak, aby se mu chtělo brát‘.“

„Všechno je to zcela jasné – Medveděvovi se prostě chtělo brát,“ zakončil svůj výstup Navalnyj.

V závěru ruský aktivista všechny diváky pozval na další „všeruskou akci proti korupci“, která se bude konat v Den Ruska 12. června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…