Nebezpečné mobily z Číny? Od Babiše zazněly vážné informace

23.12.2018 11:11

Někdejší poslanec Babišova hnutí ANO Bohuslav Chalupa se znovu hlásí o slovo. Vyjádřil se k varování Národního úřadu pro kybernetickou bezpečnost před čínskou společností Huawei. Bývalý zákonodárce má za to, že firma Huawei není tím největším nebezpečím. Chalupa ho vidí jinde.

Nebezpečné mobily z Číny? Od Babiše zazněly vážné informace
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Národní úřad pro kybernetickou bezpečnost (NÚKIB) české úřady varoval před využíváním technologií společností Huawei a ZTE. Obratem však dodal, že na běžné uživatele se toto varování nevztahuje.

Poslanec Bohuslav Chalupa k tomu na sociální síti Facebook dodal, že technologie Huawei a ZTE jistě určité nebezpečí představují, ale není to nebezpečí největší.  

Anketa

Myslíte, že se v roce 2019 budeme mít lépe než v tomto končícím roce?

23%
77%
hlasovalo: 18948 lidí

„Je Huawei tou skutečnou, primární hrozbou? NO SAMOZŘEJMĚ, ŽE NENÍ. Ano, podceňovat hrozby je nemoudré, ale bránit se jim, začínat s tím někde od konce celého řetězce vzájemně navazujících souvislostí někde na konci celého bezpečnostního problému je vysloveně HLOUPÉ A SKUTEČNĚ NEBEZPEČNÉ. Jakákoliv elektronika, kterou používáme ať už doma nebo v práci, aniž bychom respektovali základní parametry kybernetické bezpečnosti, je hrozbou. Hrozbou jsme my sami, naše nedostatečné znalosti a návyky, nikoliv technika...“ napsal Chalupa.

Překvapuje ho, že Huawei kritizují i lidé, kteří v jiných případech volají po tom, aby se co nejvíc informací objevilo na internetu. I obchodních informací. Vše ve jménu transparentnosti.

Připomněl také, že tlak proti Huawei může pomoct jiným velkým firmám, které rovněž nejsou bez vad na kráse.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…