Nebudu oblepovat každou zatáčku na silnici svým billboardem, řekl Zeman

10.03.2012 12:27

Čestný předseda SPOZ-Zemanovci Miloš Zeman se připravuje na boj o Hrad. Odmítl podporu Jiřího Paroubka a jeho strany NS-LEV21 a nehodlá vynakládat příliš peníze na billboardy. Řekl to v rozhovoru pro server Týden.cz.

Nebudu oblepovat každou zatáčku na silnici svým billboardem, řekl Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Paroubek vyzval Zemana, aby mu zavolal, pokud bude mít zájem o podporu během kandidatury na prezidenta. Zeman v rozhovoru pro server Týden.cz namítl, že přestože si podpory váží, Paroubek je jen jeden z 8,5 milionu voličů. „Kdybych měl volat všem 8,5 milionu voličů, tak na to zdaleka nestačí můj starobní důchod, a dokonce ani moje úspory,“ namítl.

Zatím jsem nezískal 50 tisíc podpisů, nejsem oficiální kandidát

Někdejší premiér má v plánu zaslat svým voličům list velikosti A4, kde by byl popsán jeho životní příběh. „A přál bych si, aby tak postupovali i další kandidáti, protože nikdo z nás nejsme nepopsaný list a každý z nás by měl pravdivě, úplně, ale přitom stručně říci, co ho v životě potkalo, jaké úspěchy, ale také jaké neúspěchy za sebou má,“ přál by si. Zeman.

Zeman připomněl, že zatím není oficiální kandidát, protože zatím nezískal 50 tisíc podpisů na petici. O zahájení petice se má rozhodnout na tiskové konferenci 21. března.

Nebudu oblepovat každou zatáčku svým billboardem

Minimální náklady na prezidentskou kampaň odhadl na 600 tisíc korun. Na tolik by vyšlo rozeslání letáků s jeho životopisem do všech domácností v České republice. Dodal, že nechce na každou zatáčku na silnici vylepovat billboard „se svými třemi až čtyřmi bradami“.

V případě zvolení by Zeman dělal řadu věcí jinak než současný prezident Václav Klaus. Například by neuděloval tolik milostí, které považuje za feudální výsadu hodnou krále ale ne prezidenta.

„S Václavem Klausem jsme se v mnohém lišili, ale i v mnohém shodovali. A především jsme dokázali uzavřít dohody, které jsme oba dva dodržovali na rozdíl od politiků, kteří buď dohod nejsou schopni, nebo nejsou schopni je dodržet. Každý z nás je samozřejmě jiný, já nejsem klon Václava Klause a on není klon Miloše Zemana,“ vysvětlil v rozhovoru pro server Týden.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…