Nečas je neschopný a všechno promrhal, zoufá si člen ODS

02.11.2012 12:00

Člen ODS a místostarosta městské části Praha 10 Bohumil Zoufalík je rozzloben na premiéra a předsedu Petra Nečase. Podle něho všechno a všechny válcuje a navíc ztratil pohodlnou vládní většinu ve sněmovně.

Nečas je neschopný a všechno promrhal, zoufá si člen ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedala Výkonná rada ODS. Z tváří zúčastněných bylo cítit zmar z prohraných voleb

„Než vláda ODS bez Nečase, tak raději předčasné volby. To říká pravicový premiér této země. Ten premiér, který velice ukvapeně zcela dobrovolně a bez nátlaku okolí spojil existenci své pravicové vlády s přijetím takzvaného balíčku z dílny TOP 09, který měl ve svém důsledku zvednout daně občanům této země. Tento postup parního válce uplatňovaný premiérem v dobách, kdy koalice držela 118 hlasů v Poslanecké sněmovně, přestal fungovat ve chvíli, kdy se tyto postupně prohospodařily v době vládnutí Petra Nečase a 118 hlasů se proměnilo na tenkých 101 hlasů. Který jiný premiér promrhal v minulosti tak velkou podporu? Co fungovalo před rokem a půl, nemůže fungovat dnes. Celá situace se vyhrotila po zveřejnění výsledků krajských a senátních voleb. A teď se hledá viník,“ říká v komentáři pro ParlamentníListy.cz Zoufalík.

Nečas nechce vnitrostranickou debatu

To, že předseda Nečas nechal členům ODS 14 dnů na vnitrostranickou debatu, je podle něho jasný signál, že nemá o tuto tak potřebnou diskusi zájem.

„Vnitrostranickou debatu suplují nyní mediální přestřelky mezi premiérem a šesticí rebelujících poslanců. Jako kdyby mělo těchto šest poslanců odpracovat tak nutnou vnitrostranickou práci za celou členskou základnu. Ale to je málo. To nemůže stačit. Budoucí nasměrování celé ODS se musí rozhodnout v celé členské základně. Jen tak si ODS uchová ještě nějakou šanci na budoucí návrat do pozice, kterou v minulosti zastávala,“ říká člen ODS Zoufalík.

Poslanec Radim Fiala svým odchodem z ODS podle Zoufalíka dovršil několik let trvající proces odehrávající se v Poslanecké sněmovně, kdy se promrhávají hlasy původně silné koalice 118 hlasů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…