Nečas varuje národ před rudými: Stále milují Lenina a čekají na šanci

27.06.2012 7:38

Čeští komunisté jsou stále tam, kde byli v osmdesátých letech. Jsou nereformovatelní a stále vychází z idejí Marxe a Lenina. Nynější Gottwaldovi sirotci si zatím čistí peří a čekají na novou příležitost, tu snad nedostanou, píše v komentáři MF Dnes premiér Petr Nečas (ODS).

Nečas varuje národ před rudými: Stále milují Lenina a čekají na šanci
Foto: Martin Kovář
Popisek: KSČM oslavovala svátek práce v bývalém Parku kultury a oddechu Julia Fučíka

Podle šéfa kabinetu Petra Nečase dnes žijeme v době, kdy mnozí pociťují nostalgii po minulém režimu. Snaží se ho vidět jen v těch lepších barvách a zapomínají, jaké to u nás kdysi bylo. Přitom podle premiéra není v Česku tak špatně, jako v řadě jiných evropských zemí.

Boj s kapitalismem neukončili dosud ani čeští komunisté. „Jak ukázal jejich nedávný sjezd, sílí u nich křídlo věčně včerejších, nenapravitelných stalinistů a gottwaldovců,“ píše ve středeční MF Dnes Nečas.

Dále píše, že přímí dědicové této ideologie, jež má na svědomí justiční vraždy z 50. let, se opět halí do hávu umravňovačů a samosoudců veřejných poměrů.

„Jejich vystoupení v parlamentu v souvislosti s projednáváním církevních restitucí se příliš neliší od Gottwaldova výroku z června 1948,“ píše předseda vlády s odkazem na větu – Náš lid nemá jiné volby. Musí v církvi vidět nepřítele.

Komunistická strana je prý nereformovatelná. Svým programem se stále přibližují 80. letům minulého století. „Stále vycházejí z Marxe, Engelse a Lenina a z jejich vize překonání kapitalismu socialismem,“ dodal.

Gottwaldovi sirotci si tak údajně čistí peří a čekají na novou příležitost. „Tu, jak věřím, nedostanou,“ míní šéf kabinetu. Premiér v komentáři připomíná hlavně příběh popravy doktorky Milady Horákové, právě s touhle souvislostí si ve středu připomínáme Den památky obětí komunistického režimu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: jno

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …