Nečas změnami ve vládě jen splácí dluhy, tvrdí Zaorálek

11.12.2012 15:02

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek se kvůli změnám ve vládě pustil do premiéra Petra Nečase. Ten podle něj rošádou na ministerstvech jen splácí dluhy a vůbec mu nejde o lepší fungování resortů.

Nečas změnami ve vládě jen splácí dluhy, tvrdí Zaorálek
Foto: ČSSD
Popisek: Stínový ministr zahraničních věc za ČSSD Lubomír Zaorálek

„Kdyby tady šlo skutečně o lepší fungování ministerstev a vlády, tak by tato koalice udělala tyto změny už před dvěma roky. V této chvíli se jedná pouze o splácení dluhů a slibů, které dal,“ vyjádřil se ke změnám ve vládě Zaorálek. Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba podle něj dostane velké ministerstvo za to, že pomohl udržet vládu.

Zaorálek citoval z dopisu, který je od ČSSD adresován provozovatelům důchodových fondů. „My je po volbách zrušíme,“ upozornil. Připomněl, že ve všech státech, kde se podobná důchodová reforma provedla, musela být zrušena, jelikož byla prodělečná.

Sociální demokracie podporuje doplňkové penzijní spoření, to by ale spočívalo až ve třetím pilíři. „V tom hrají velkou roli zaměstnavatelé a sociální partneři,“ vysvětlil Zaorálek. ČSSD vidí základ sociálního systému úplně jinde. „Druhý pilíř vytváří rizika a nedává lidem žádnou jistotu do budoucna,“ myslí si největší opoziční strana.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…