Nechte toho, neříkejte, že vláda vám chce zakázat názory! Novinář naříká

04.01.2023 17:38 | Ze sítí

Novinář Aktuálně.cz Radek Bartoníček se pozastavil nad tím, že spousta lidí si opravdu myslí, že vláda chce trestat toho, kdo bude mít jiný názor než ona. Požádal všechny, aby od šíření těchto informací upustili, neboť jde podle něho o lež. V diskusi se pak zapojili předseda ČSSD Michal Šmarda i cestovatel Dan Přibáň.

Nechte toho, neříkejte, že vláda vám chce zakázat názory! Novinář naříká
Foto: Twiiter
Popisek: Radek Bartoníček

„Je to mnohem horší, než jsem si myslel. Je to neštěstí pro tuto zemi. Jak jsem se sám přesvědčil, spousta lidí si fakt myslí, že vláda chce trestat toho, kdo bude mít jiný názor než ona. Prosím, vy, kdo to šíříte, ať jste odkudkoliv včetně opozice, nechte toho. Je to lež,“ poznamenal na svém twitterovém profilu reportér Aktuálně.cz Radek Bartoníček.

Když se jej pak jeden z diskutérů zeptal, jak to dokáže, že jde o lež, odvětil: „Ach jo, není vám pomoci. Podívejte se, kolik lidí tady píše jiné názory, než má vláda. Jsou to tisíce lidi. Psali je, píšou je a budou je psát i dál.“

„Podle mě by vláda měla velmi rychle a jednoznačně vysvětlit, jak přesně myslela zmínky o dotacích a podpoře některých médií. Zde je kritika a ostražitost namístě. A média sama by měla ta vysvětlení požadovat,“ zareagoval následně lídr ČSSD Michal Šmarda.

„Vláda chce bojovat proti šíření dezinformací, ti, kdo šíří dezinformace, řvou, protože jim to ohrožuje kšeft, tvrdí, že dezinformace jsou názor, ti, kdo od nich přejímají dezinformace, tuto dezinformaci opakují, což podporuje šiřitele dezinformací, jejichž cílem je oslabit stát,“ dodal cestovatel Dan Přibáň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…