Nedovolíme vládě vytírat si s námi zadek! Tak křičela tisícovka lidí na demonstraci

30.06.2015 17:41

Na Palackého náměstí v Praze odstartovala v 17 hodin demonstrace proti imigraci. Podle iniciativy Islám v České republice se akce účastnilo asi tisíc lidí, ale to bylo jen první sčítání uvedené skupinou Islám v České republice nechceme na Facebooku. Konečné číslo může být prý ještě vyšší. Nedovolíme vládě vytírat si s námi zadek. Těmito slovy je demonstrace na sociální síti uvedena. Zdá se však, že někteří lidé doufali v mnohem masovější účast.

Nedovolíme vládě vytírat si s námi zadek! Tak křičela tisícovka lidí na demonstraci
Foto: Marek Kravjar
Popisek: Protestní akce proti Islámu v Bratislavě

Na demonstraci proti imigraci vyzvlao prý tisíc lidí vládu, aby zavřela hranice a nepouštěla do naší vlasti muslimské uprchlíky. „NEDOVOLÍME vládě vytírat si s námi zadek,“ zdůrazňují pořadatelé akce na Facebooku. Ale diskutující pod příspěvkem o oznámené účasti okolo tisíce lidí naznačují, že je to málo. Mnozí možná doufali v mnohem masovější účast.

„Začátek prázdnin, lidé na dovolených nebo se chystají, bylo to hrozně na rychlo a propagováno jen přes FCB, málo kdo o tom ví. A asi dokud nám nebudou smrdět za domem, tak nezvedneme zadek... Ale to už bude pozdě...,“ varuje jedna paní. A pán si krátce poté položil otázku, jak je možné, že na Slovensku na podobnou akci dorazí tisíce lidí a u nás ne. Dostalo se mu odpovědi, že jsou slušní lidé buď v práci, nebo jim to třeba nestojí za to. A je tu možná ještě jeden důvod, někteří diskutující se rozčilovali, že si každý dělá vlastní demonstraci, takže se stane, že v měsíci proběhne pět slabších demonstrací místo jedné masivní.

Pod příspěvkem se ale objevil komentář i v tom duchu, že účast lze považovat za dobrou a lidé by si neměli pořád jen stěžovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…