Neff: Soud se Stehlíkovou? Zeman bude muset ukázat dokumenty

24.01.2022 9:32 | Glosa

Hrad se pustil do křížku s exministryní pro lidská práva Džamilou Stehlíkovou. Za to, jak mluvila o prezidentovi v době, kdy byl Miloš Zeman hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici, žádá od psychiatričky omluvu a finanční odškodnění milion korun. Publicista Ondřej Neff se však Stehlíkové zastal a zdůraznil. že Džamila Stehlíková vyjádřila svůj názor na zdraví prezidenta v době, kdy se Hrad zahalil do informačního temna.

Neff: Soud se Stehlíkovou? Zeman bude muset ukázat dokumenty
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Ondřej Neff

Když těsně po sněmovních volbách odvážela sanitka prezidenta Miloše Zemana z lánského zámku do Ústřední vojenské nemocnice, někdejší ministryně pro lidská práva a psychiatrička Džamila Stehlíková se pustila do spekulací, jak na tom prezident Miloš Zeman asi je. Ačkoli neměla možnost ho osobně vyšetřit, nezdráhala se říct, že prezidenta trápí cirhóza jater, není na tom dobře, ale jeho hradní spolupracovníci se ho snažili v Lánech držet co nejdéle. Zdůrazňovala přitom, že promlouvá v zájmu ochrany prezidentova zdraví.

Právník Hradu Marek Nespala poslal Džamile Stehlíkové předžalobní výzvu, ve které ji vyzval k omluvě. Dal také najevo, že bude žádat finanční odškodnění.

Stehlíková se ohradila, že je jen malý český člověk a Hrad si ji vybral jako snadno dosažitelnou oběť. 

Další informace najdete zde:

Publicista Ondřej Neff se v této věci Stehlíkové zastal.

„Do toho přichází Hrad a žádá po Džamile Stehlíkové milion a omluvu za to, že v době informační temnoty odhadovala zdravotní stav prezidenta republiky na cirhózu jater zaviněnou jeho otevřeně proklamovaným alkoholismem. Nezdá se, že by se Džamila Stehlíková chtěla omlouvat, natož aby platila milion korun (komu? Hradu? Zemanovi?). Dá se čekat, že žaloba bude následovat,“ napsal publicista.

„Když žaloba, tak soud. Pak ovšem bychom se měli dozvědět, jak to všechno bylo. Džamila Stehlíková jako lékařka odhadla v době skandálního mlžení státních zaměstnanců přidělených prezidentské kanceláře, že nejspíš jde o následek cirhózy jater. Aktuálně platná varianta: Prezident Miloš Zeman strávil celé týdny na JIP kvůli nechutenství a z téhož důvodu přijímá potravu jen trubičkou do zažívacího traktu. Aby soud mohl rozhodnout a uvalit na Stehlíkovou povinnost zaplatit milion korun (opakuji: komu?), bude nejspíš muset vycházet z kompletní zdravotní dokumentace. Mohli bychom tedy toto hrozící soudní řízení vítat, protože by se ukázalo, kde je pravda a kdo v celé věci lhal,“ pokračoval Neff.

Nakonec si položil otázku, zda snad Hrad hodlá žalovat i exprezidenta Klause, neboť i ten před novináři naznačil, že prezident na tom v jednu chvíli nebyl úplně nejlépe, ale ti, kdo Miloše Zemana znají delší dobu, nemohou být tak úplně překvapeni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…