Nefunkční koalice Prahy 10 pokračuje. ČSSD, ODS, TOPka a další nebyli schopni schválit program mimořádného jednání

03.02.2018 14:25

Zastupitelstvo Prahy 10 v pátek ani po několika hodinách pro pozorovatele směšného jednání neschválilo program mimořádného jednání, které svolalo 14 koaličních zastupitelů a někteří radní. Chtěli prý řešit harmonogram přípravy rozpočtu na letošní rok. Zastupitelé nakonec návrh nepodpořili, takže jednání skončilo. Radnice nyní funguje v rozpočtovém provizoriu, rozpočet chce schválit do konce března.

Nefunkční koalice Prahy 10 pokračuje. ČSSD, ODS, TOPka a další nebyli schopni schválit program mimořádného jednání
Foto: Hans Štembera
Popisek: 19. zasedání Zastupitelstva městské části Praha 10. Nedošlo ke schválení programu, tak bylo záhy ukončeno.

Jak ParlamentníListy.cz pravidelně informují, úporná snaha části zastupitelů Prahy 10 o odvolání starosty Nováka z ČSSD vyzněla opět do ztracena. Koaliční většina, kam samozřejmě Novák patří, nebyla schopna odsouhlasit průběh jednání. Ani jeden z radních navíc nebyl schopen cokoli komentovat. Na místě jednání byl rovněž reportér ParlamentníchListů.cz, který rokování hodnotil jako nic neříkající a chaotické.

Starostou proto i nadále zůstává Vladimír Novák. Radu spolu s ním tvoří Tomáš Pek, Radek Lojda a Ondřej Počarovský z TOP 09, zelená Ivana Cabrnochová, Martin Hejl z ODS a Bohumil Zoufalík (Nezávislí pro Prahu 10 – hnutí pro lepší desítku). Dva členové rady nemají žádné svěřené kompetence.

Plán části zastupitelů zůstává po několik měsíců stejný. Odvolat Vladimíra Nováka, na jeho místo posadit zástupce TOP09 a do vedení radnice přizvat například Jaroslava Štěpánka z hnutí ANO či Lukáše Rázla z ČSSD. Jaroslav Štěpánek nám mimochodem v pátek na zastupitelstvu řekl, že má vysokou horečku. I tak na jednání dorazil.

Přes výše zmíněnou snahu o změny ve vedení městské části Prahy 10 zůstávají tyto "šachy" i nadále pouze na papíře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…