Nehoda Jana Hrušínského. Mrzela ho. Po čase to s covidem zkusil znovu

07.12.2020 13:22

Babiš, Prymula, Prchal, Zeman, Čína. V glose pro časopis Sabiny Slonkové shrnul vše dohromady. Babiš si prý musel na Hrad pro povolení Prymulu odvolat, ale v ministrově týmu měl agenta. Prchal a jemu podobní prý uzavřeli smlouvu s ďáblem. Ale tento ďábel je další slovo na „D“, říká principál Divadla Na Jezerce, který předtím Babiše obvinil, že mu chce zlikvidovat divadlo.

Nehoda Jana Hrušínského. Mrzela ho. Po čase to s covidem zkusil znovu
Foto: repro FB, tan
Popisek: Jan Hrušínský

Principál Divadla Na Jezerce se nijak netají svým odporem k Číně a k těm, kteří jí údajně slouží. Již dříve naznačil, že virus zde mohli Číňané i šířit. „Kdo nás do té situace přivedl? Já si pamatuji, jak v loňském roce v létě jsme byli s rodinou v Českém Krumlově, a tam se nedalo projít jedinou ulicí, aniž byste byla 10 centimetrů od obličejů čínských turistů, kteří se chovali velmi agresivně, křičeli, neuhli vám, neustoupili. Bez kontroly sem proudily statisíce Číňanů ještě začátkem března tohoto roku,“ prohlásil herec.

Anketa

Jste pro to, aby vláda znovu zavřela obchody a restaurace?

52%
48%
hlasovalo: 15094 lidí
A do Číňanů, ale nejen do nich, se opřel i na serveru Neovlivní.cz. A to přes plukovníka Prymulu. Vyčetl mu centrum alternativní čínské medicíny v hradecké nemocnici a že nezískal bezpečnostní prověrku jako náměstek ministra Vojtěcha. A také, že se „nechal nachytat“ s Jaroslavem Faltýnkem: „Nechal se s ním totiž hloupě nachytat o půl dvanácté v noci bez roušek v odlehlé restauraci (sic!) na Vyšehradě, kde se čirou náhodou tou dobou procházel jeden bulvární fotograf. Týden před tím plukovník sám všem restauracím v České republice nařídil zavírat v osm večer, přes den mít otevřené pouze výdejové okénko.“ A měl další označení pro bývalého ministra: „Zemanovec Prymula. Muž z Ria. Smolař.“

I na Andreje Babiše kvůli Prymulovi došlo. Hrušínský prohlásil, že Prymulu odvolal kvůli klesajícím preferencím, ale zároveň se jel na Hrad zeptat, zda ho odvolat může. „Narazil. Covid sem, covid tam, Zemanovi se to nelíbí a musí si vše rozmyslet. Za pět dní prý dá Babišovi vědět. Možná prezident Prymulu nakonec odvolá, ale Babiš si musí uvědomit, že projekt Zemanova kanálu Dunaj–Odra–Labe se znovu o pár miliard prodraží. A jádro bude Rusů. Přes to nejede vlak,“ teoretizoval Hrušínský, jak dohoda probíhala a dodal, že její součástí byl i řád Bílého lva pro Romana Prymulu.

Hrušínský dále tvrdí, s odkazem na Babišovu minulost, že premiér Prymulovi na ministerstvo nasadil agenta. „Poslal s ním na ministerstvo jednoho ze svých zlatem placených píáristů Marka Hanče ze stáje Marka Prchala. Ten byl plukovníkovi nepřetržitě za zády, psal mu projevy k národu, učil ho, jak je přednášet, rozhodoval o tom, kdy ministr vystoupí před novináře, kdy ne, a především co jim řekne,“ říká Hrušínský.

Dotyčný Hanč prý novinářům vyhrožoval, že pokud budou točit i jeho, tak žádné natáčení s Prymulou nebude. „Ta Prchalova parta je vůbec vzácná sbírka lidských charakterů, kterým záleží především nikoliv na zájmech České republiky a jejích občanů, ale na svém vlastním prospěchu,“ pokračoval herec s tím, že se tito lidé prodali předlistopadovým komunistům, k čemuž použil příměr Goethova Fausta. „Je tu jeden zásadní rozdíl. Johann Wolfgang Goethe Mefista popisuje jako inteligentního čtveráka, zatímco náš čert II. kategorie ovládající přes Marka Prchala Českou republiku je i svými nejbližšími spolupracovníky a koaličními spoluviníky označován za obyčejného d*bila,“ citoval Hrušínský ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou.

Principál v březnu Babiše vinil z toho, že chce zlikvidovat Divadlo Na Jezerce. „Likvidace všech nepohodlných. Likvidace malých firem. Dnes premiér Bureš a kluk, který zastává funkci ministra zdravotnictví, ohlásili kvůli třiceti nemocným lidem s příznaky lehké chřipky zákaz divadelních představení. I v tak malých divadlech jako je Divadlo Na Jezerce, kde je používána dezinfekce a dodržovány všechny hygienické zásady. O kompenzaci milionových ztrát ani slovo. Evidentně kompenzovány nebudou,“ stěžoval si.

A už tehdy měl principál stejné cíle: „Banda z Hradu, co jezdí i přes virus do Číny a po návratu se prochází po Praze, po hospodách a v centru města, to je v pořádku? Zákaz demonstrací? Stanné právo – pod hrozbou 3 milionů pokuty! S.O.S.!!!!!!! Kdo už konečně zakáže šíření smrtelného viru StB?!!!!! Kdo už konečně pošle do karantény všechny Bureše a Falmery, Zemany a Klause, všechny prodejné Prchaly, schopné udělat pro prachy a pocit moci cokoli?!!!!!“

Za svá slova se později omluvil, že byla nesprávná a byla pronesena v nesprávný čas. „S ohledem na všechny nemocné a na ty, kteří se o ně starají, se za svůj rychle vyřčený výrok omlouvám. V kontextu dnešní situace si uvědomuji jeho nepatřičnost,“ řekl a dodal, že všechno v posledních letech posuzuje optikou politické situace, ale bude se snažit to nedělat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…