Nějak se to těm sluníčkářům plete. Tomáš Haas odkrývá pikantní rozpory naivních iluzí

26.10.2015 18:31

Analytik Tomáš Haas se dnes na svém profilu na Facebooku pustil do sluníčkářů, muslimů, Američanů a všech ostatních. Žijeme dle něj v iluzi, že se příchozí přizpůsobí, a zároveň jediné, co děláme je, že bojujeme proti těm jediným, kdo nám můžou pomoci, a jsme tak vlastně na stejné úrovni jako fanatičtí islamisté.

Nějak se to těm sluníčkářům plete. Tomáš Haas odkrývá pikantní rozpory naivních iluzí
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

„O demokracii vůbec nejde. USA a další Západní státy podporovaly a podporují daleko horší, krutější a krvavější diktatury (viz Saúdská Arábie), než je Asad a než byl jeho otec,“ píše Haas ve svém nejnovějším příspěvku a dodává, že většině tamních místních lidí ty diktatury „jak se zdá“ nevadí.

„Když něco, tak některým z nich vadí, že jejich diktátoři jsou slabí a nejsou dost militantně islámští,“ konstatuje Haas a vysvětluje, že jediné, co dokázaly „demokratické revoluce“ a „arabské jaro“, bylo nadělat na Blízkém východě ještě větší paseku.

„Zajímavé je, že se naši sluníčkáři vůbec nezardí, když vysvětlují Putinovu popularitu nesmyslným tvrzením, že Rusům tvrdé vedení vyhovuje, jsou spokojeni pod vládou tvrdé carské knuty; a přitom naprosto pomýleně mluví o tom, že všude jinde na světě, zejména na Středním východě, chtějí všechny národy demokracii západního typu,“ tvrdí Haas a dodává, že svého vysněného rozšíření demokracie rozhodně nedosáhneme skrze podporu teroristických organizací jako Al-Káida.

Haas tvrdí, že muslimové s námi vlastně nechtějí mít nic společného a svoje fanatické názory si s sebou vezmou i do Evropy. „Žijeme v iluzi, když si myslíme, že se budou asimilovat a přijmou naši civilizaci, že naší kulturu a naší společnost něčím obohatí,“ píše a dodává, že cílem těchto fanatiků je ovládnout nás a dostat naše země pod jejich „světový islámský Kalifát“.

„A proti těm muslimům, kteří to nechtějí a kteří dokázali po dekády své země vést k alespoň minimální toleranci a stabilitě, dnes válčíme a stáváme se tak, ať se nám to líbí, nebo ne, spojenci těch nejfanatičtějších islamistů,“ uzavírá Haas.

Celý Haasův příspěvek:

O demokracii vůbec nejde. USA a další Západní státy podporovaly a podporují daleko horší, krutější a krvavější diktatury (viz Saudská Arabie), než je Assad a než byl jeho otec. Ani většině lidí v těchto zemích jak se zdá diktatura nevadím - viz popularita Násira, Kaddafího a mnoha dalších diktátorů. 
Když něco, tak některým z nich vadí, že jejich diktátoři jsou slabí a nejsou dost militantně Islámští. 
Takzvané "demokratické revoluce" a takzvané "Arabské Jaro" v žádné z nich ještě nepřinesly od doby Kemala Atatürka žádný posun od diktatury k toleranci a demokracii, bylo to vždy právě naopak.

Zajímavé je, že se naši sluníčkáři vůbec nezardí, když vysvětlují Putinovu popularitu nesmyslným tvrzením, že Rusům tvrdé vedení vyhovuje, jsou spokojeni pod vládou tvrdé carské knuty a přitom všude jinde na světě, zejména na Středním východě naprosto pomýleně mluví o tom, že všechy národy chtějí demokracii západního typu. A myslí si, že demokracii pomohou podporou Al-Kajdy a dalších fanatických muslimských skupin, které z čistě sektářských důvodů nemají rady ISIS.

Nepomohou. Nechtějí,.. Jejich civilizace je založena na jiných tradicích, jiné náboženské víře která je zároveň netolerantní fanatickou ideologií spojenou s diktaturou přímo jejich svatými písmy.

A té fanatické víry se nevzdají ani v zemích Západu, ani po několika generacích. Žijeme v iluzi, když si myslíme, že se budou asimilovat a přijmou naši civilizaci, že naší kulturu a naší společnost něčím obohatí. Lžeme sami sobě, nechtějí naší společnost obohacovat, naopak, chtějí ji ovládnout, nahradit a zařadit ji jako podřízenou složku jejich světového Islámského Kalifátu.

A proti těm muslimům, kteří to nechtějí a kteří dokázali po dekády své země vést k alespoň minimální toleranci a stabilitě, dnes válčíme a stáváme se tak, ať se nám to líbí, nebo ne, spojenci těch nejfanatičtějších Islámistů.

 

reklama

autor: spa

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…