Nějaký horlivý úředník zřídil nějaký web. Faltýnek vysvětloval na ČT, proč se ruší udavačská stránka

05.01.2017 22:43

Elektronická evidence tržeb běží v českých restauracích již měsíc. Zatímco místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek neskrývá nad projektem svého předsedy Andreje Babiše (oba ANO) nadšení, první místopředsedkyně ODS ve čtvrtečních Událostech, komentářích ČT nešetřila kritickými slovy. Došlo i na udavačský web, který dnes nechal Babiš zrušit.

Nějaký horlivý úředník zřídil nějaký web. Faltýnek vysvětloval na ČT, proč se ruší udavačská stránka
Foto: hkstrategies.cz/CC
Popisek: EET, elektronická pokladna. Ilustrační foto.

„Primárním cílem zavedení EET a kontrolního hlášení k DHP přece nebylo nějaké udávání,“ zahájil Faltýnek. Dnes byl prý na obědě v Praze a na kávě v Olomouci a dozvěděl se, že restauratéři s EET nemají problém. „To, že horlivý úředník zřídil nějaký web, kde bylo možné anonymně udávat, není důležité. Zásadní je, že se narovnalo podnikatelské prostředí,“ zdůraznil první místopředseda ANO.

„Ty bludy o narovnání podnikatelského prostředí posloucháme od této vlády neustále,“ kontrovala první místopředsedkyně ODS Udženija. Myšlenka, že represe narovná podnikatelské prostředí, je podle jejího názoru skutečně blud. EET považuje za šikanu, která podnikatele zdržuje, protože reakce systému EET je pomalá a už se stalo i to, že celý systém spadl.

„To, co říká paní Sandra, já rozumím tomu, že ODS asi nechtěla vybrat daně nebo že jí to bylo jedno, ale my jsme tady kritizováni za to, že my chceme vybírat daně, abychom měli peníze pro policisty a učitele.“

„To je naprostý nesmysl. My jsme také chtěli vybírat daně. Jediný rozdíl mezi námi a vládními ANO s ČSSD je v tom, že my primárně lidem důvěřujeme. Nezlobte se na mě, ale chcete říct, že podnikatelé neplatili daně, než přišel na ministerstvo pan Babiš? Nebo jsme my nestíhali lidi, kteří neplatili daně?“ rozohňovala se dáma.

Faltýnek okamžitě vypálil zpátky. Pakliže vezmeme v potaz, že přebytek rozpočtu za rok 2016 byl 62 miliard korun, což je podle místopředsedy ANO jasný úspěch této vlády a každý občan to podle Faltýnka prostě musí vidět.

Debata se vrátila k udavačskému webu. Udženija konstatovala, že udavačský web v podstatě pokračuje, protože anonymní nahlašování sice zmizelo, ale vydání konkrétní účtenky si lze i nadále ověřit, takže udávání pokračuje. A pokud Andrej Babiš na jedné straně tvrdí, že řídí stát jako firmu, ale jedním dechem dodává, že nevěděl o zavedení udavačského webu, tak vlastně nevěděl, co se mu děje ve firmě. Udženija tomu nějak nerozumí.

Faltýnek pouze zopakoval, že pod ministrem Babišem se ekonomice daří, zatímco ODS spolu s ministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09) jen zadlužovala naši zemi. Udženija se rozčilovala, že se Faltýnek vrací ve svých úvahách až deset let zpět a porovnává dvě velmi těžko srovnatelné etapy ekonomické situace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…