Nejen Andrej Babiš. Vyšetřovatelé si prý chtějí posvítit na celou jeho rodinu

11.08.2017 15:01

Server Seznam Zprávy přinesl další informace ke kauze firmy Čapí hnízdo, ve které policie žádá Poslaneckou sněmovnu o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka (oba hnutí ANO) k trestnímu stíhání. V hledáčku policie se ale ocitli nejen zmínění pánové, ale třeba také novomanželka možného příštího premiéra Monika Babišová a její bratr Martin Herodes.

Nejen Andrej Babiš. Vyšetřovatelé si prý chtějí posvítit na celou jeho rodinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš s Jaroslavem Faltýnkem

„Podle našich informací jsou to Monika Babišová, tedy manželka Andreje Babiše, její bratr Martin Herodes a Babišova dcera z prvního manželství Adriana Bobeková. Jsou to lidé, kteří v té rozhodné době, kdy firma dostala dotaci, seděli v té firmě, která podle policie předstírala, že je malým podnikem, aby dosáhla na dotaci,“ oznámil reportér serveru Seznam Zprávy Vojtěch Blažek.  

Celý článek naleznete zde

Babiš se opakovaně dušoval, že s kauzou firmy Čapí hnízdo nemá nic společného. Na mimořádném jednání Poslanecké sněmovny k tomuto tématu už uvedl, že s pořízením firmy pomohl svým dětem, protože dcera miluje koně. Od té doby se prý své děti snažil chránit, jak by to podle jeho názoru nepochybně udělali i ostatní zákonodárci.  

„Ve skutečnosti byla (firma) pouze účelově vyčleněna z bohatého Agrofertu a tito lidé měli podle policie vědět, čeho se účastní, teda, že se snaží oklamat dotační úřad. Je pravděpodobné z těch náznaků, že ti lidé jednali vědomě. Policisté ve spise v téhle souvislosti zmiňují, že vše řídil Andrej Babiš,“ doplnil reportér.

A jakou roli v tom všem hrál 1. místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek? Měl to být on, kdo svým podpisem stvrdil vyčlenění firmy ZZN Agro Pelhřimov z holdingu Agrofert a její skrytí za anonymní akcie. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…