Nejsem prase, volá Kateřina Neumannová. Je tu nová kampaň na záchranu planety

31.07.2020 11:40

„Nejsem prase!“ volá slavná česká lyžařka Kateřina Neumannová. A apeluje na Čechy, aby se tak nechovali. Jako prasata.

Nejsem prase, volá Kateřina Neumannová. Je tu nová kampaň na záchranu planety
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odpadky v ulicích Vršovic

Ministři vlády Andreje Babiše (ANO) opakovaně vyzvali své spoluobčany, aby letošní dovolenou prožili doma a objevovali krásy své vlasti. A narozdíl od samotného premiéra Babiše, který vyrazil na rekreaci do zahraničí, řada Čechů skutečně podporuje domácí ekonomiku a jede na dovolenou na Šumavu, na jižní Moravu, do Karlových Varů do lázní, do Podolí a tak podobně.

Má to však háček. Někteří Češi se prý ve vlastní zemi chovají jako prasata. Proto světlo světa spatřila kampaň nazvaná „Nejsem prase“, která u Čechů, Moravanů a Slezanů apeluje na jejich lepší já.

„Nejsem práse,“ zahlásil do kamery český krasobruslař a krasobruslařský trenér Tomáš Verner. Až potom všechny diváky pozdravil. Pokud vím, tak vy všichni se chystáte do české přírody. Tak abychom ji nezničili, protože mnozí z nás už zapomněli, jak se v přírodě chovat, tak se podívejte na stránky ‚nejsem prase.cz‘. Já se tam podívám taky, abych si připomněl všechny zásady,“ přislíbil Verner.

V podobné duchu se vyjádřila i olympijská medailista Kateřina Neumannová, která všechny pozdravila ze Šumavy při jízdě na kole. „Určitě za mnou vidíte, že je tady čisto a že všichni, kteří se tady pohybují, si mohou v klidu říct ‚nejsem prase‘. Právě proto tenhle projekt podporuju a držím mu palce,“ zdůraznila slavná česká lyžařka.

Jak Verner tak Neumannovou touto cestou apelovali na všechny, aby házeli odpadky do košů a do popelnic a nenechávali je ležet tam, kde jim zrovna upadnou, třeba uprostřed lesní mýtiny.

Na kampaň upozornil serve Aktuálně.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…