Nejsme hlásnou troubou Babiše, brání se Rekonstrukce státu. Tady máte důkaz

15.03.2015 10:35

Jeden z tvůrců Rekonstrukce státu Jiří Boudal v rozhovoru pro server Lidovky.cz vysvětluje, že Rekonstrukce státu rozhodně není hlásnou troubou hnutí ANO Andreje Babiše. Přidává jeden důkaz a zmiňuje nešťastný souběh okolností.

Nejsme hlásnou troubou Babiše, brání se Rekonstrukce státu. Tady máte důkaz
Foto: Rekonstrukce státu
Popisek: Rekonstrukce státu

Boudal odmítá myšlenku, že by Rekonstrukce státu byla PR agenturou hnutí ANO, jak to naznačoval místopředseda sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL), když si postěžoval, že z jednání koaliční rady unikají zprávy, a to ještě zprávy nepravdivé přímo od Andreje Babiše, které následně zveřejnil člen Rekonstrukce státu Pavel Franc. Lidovci se ohradili proti tvrzení, že blokují zřízení registru smluv.

S Transparency International se nerozcházíme ve zlém

Boudal uznává pochybení jednotlivce, tedy Pavla France, který zveřejňoval zprávy jako soukromá osoba, a už byla přijata opatření, jak podobným únikům zpráv zabránit. Pokud jde o kritiku politiků, Rekonstrukce si prý vše ověřuje ze dvou zdrojů před samotným zveřejněním. V obecné rovině ovšem trvá na tom, že Rekonstrukce státu kritizuje i hnutí ANO, a to někdy i častěji než koaliční lidovce a sociální demokraty.  

"Myslím, že to bylo dokonce častěji než u ostatních koaličních stran. Když jsme udělali takové souhrnné vysvědčení, co strany odmakaly od voleb, tak ANO před komunálními volbami obdrželo nejhorší hodnocení," podotýká.

Pár slov přidává i k odchodu Transparency International z Rekonstrukce státu. Jde prý o záležitost, která se řeší asi měsíc a současná kritika sdružení Rekonstrukce státu s tím nemá co dělat. Jde jen o nešťastný souběh okolností, neboť dobíhá řada projektů, které Transparency spolufinancovala. S Rekonstrukcí státu se ovšem nerozchází ve zlém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…