Největší nebezpečí pro Spojené státy prý představuje tento pán, který kdysi platil Václava Havla

12.01.2015 17:26

Velmi nelichotivě se vyjadřuje o multimiliardáři a filantropovi George Sorosovi americký spisovatel a konzervativní komentátor Selwyn Duke. Obviňuje jej z rozkladu americké společnosti a médiím vyčítá, že jej přitom ještě kryjí.

Největší nebezpečí pro Spojené státy prý představuje tento pán, který kdysi platil Václava Havla
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Rusku se vlajka USA moc velké úctě netěší

„Nikdy jste neslyšeli o George Sorosovi? Na tom není až tak nic divného. Mimo politické zájmové skupiny není ve Spojených státech příliš známý. Ale měl by být," píše Selwyn Duke pro americké čtenáře a přiznává, že Sorosovi nemůže přijít na jméno. Soros je podle jeho názoru skutečně nejnebezpečnějším mužem ve Spojených státech. „Neexistuje žádný atak směřovaný proti naší kultuře a náboženství, ve kterém by Soros neměl své prsty. Tlačí na legalizaci rekreačních drog, bojuje za udělení amnestie všem agresorům, podílí se na pošlapávání naší ústavy. Ročně poskytuje na rozličné levicové aktivity příspěvek ve výši 400 milionů dolarů," popisuje Duke muže, který štědře přispíval i československému disentu.

„Soros představuje neviditelnou negativní sílu, která manipuluje s naší společností. Připomíná mi zlého císaře ze Star Wars. Jeho pomocníci nám den co den otravují život, ale jeho samotného prakticky nevidíte. On zůstává v zákulisí, kuje intriky, chladně kalkuluje a spřádá plány se samotným ďáblem. Nepotřebuje být vidět, bohatě mu stačí, že tahá za nitky. On zastřešuje své pěšáky a ti v jeho jménu dělají špinavou práci," píše Duke, podle kterého je obzvlášť nechutné, že se Soros snaží zničit civilizaci, která mu umožnila vydělat všechny jeho miliardy. „Svoji duši však zaprodal už dávno, protože velkou část peněz vydělal jen díky spekulacím při poklesech měny," dodává Duke.

Celý text v angličtině najdete ZDE

Svoji úlohu v úspěchu Sorose při ovlivňování dění ve Spojených státech podle Dukeho mají i média. Ale to se prý netýká jen Sorose. „Také Obama se stal stoupající politickou hvězdou, protože přesně zapadal do požadovaného profilu médií. Za to jiní jsou novináři naprosto ignorováni, protože oni ví, že opakem lásky není nenávist, ale lhostejnost," kritizuje Duke. Kdyby dle jeho názoru dělala média správně svoji práci a informovala o Sorosovi v míře přímo úměrné jeho snahám ovlivňovat ze zákulisí veřejné dění, mohli by si o něm Američané sami udělat svůj obrázek..

„Nechápejte mě ale špatně. Netvrdím, že by měla média proti Sorosovi útočit jako já. Já jen říkám, že mocní a vlivní lidé by měli být sledováni podle toho, jak využívají svoji moc. Nikoli podle toho, jakým způsobem a koho ovládají. Pravda je taková, že média jsou rovněž jedním z největších nepřátel naší země, jaké můžeme mít. Rakovina metastázuje a účinná léčba je zatím v nedohlednu. Vše bohužel nasvědčuje tomu, že zemřeme rozřezáni na tisíc kousků," uzavírá pesimisticky Duke.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…