Někdejší poslanec Zelených Rabas chce do Senátu. Podpořili ho lidovci i TOP 09

13.05.2018 6:40

S podporou hned několika stran a sdružení bude na Chomutovsku kandidovat do Senátu Přemysl Rabas. Dnešní ředitel královodvorské zoo a bývalý ředitel Podkrušnohorského zooparku v Chomutově kandiduje už podruhé. Před šesti lety se jen těsně nedostal do druhého kola. Zprávu přinesla ČTK.

Někdejší poslanec Zelených Rabas chce do Senátu. Podpořili ho lidovci i TOP 09
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Přemysl Rabas

Podle Rabase, který pod horou Úhošť oznámil oficiálně svou kandidaturu, by senátor neměl být pevně spojený s politickými stranami, které jsou ve Sněmovně. „Přijde mi, že senátor by měl být co nejméně závislý na sněmovních stranách právě proto, že má sloužit Senát jako pojistka demokracie, pojistka proti výkyvům ve společnosti, které nyní také zažíváme, protože nabývají na síle populistické a extremistické strany,“ řekl ČTK.

Kandidovat bude pod hlavičkou hnutí Senátor 21, které zajišťuje podporu nezávislým kandidátů v několika senátních obvodech v Česku. Na Chomutovsku ale získal podporu i dalších stran a hnutí, Pirátů, Zelených, KDU-ČSL, TOP 09 i hnutí PRO Kraj.

Rabas dnes řekl, že by rád přerušil řadu komunistických senátorů, kteří na Chomutovsku vyhrávají volby. Podpořit ho dnes přišel i neúspěšný kandidát na prezidenta Marek Hilšer, který také zvažoval kandidovat do Senátu na Chomutovsku, odkud pochází.

Rabas před šesti lety skončil v senátních volbách jako třetí, když jej od účasti ve druhém kole dělilo jen asi 140 hlasů. Tehdy zvítězil Václav Homolka (KSČM), který bude i letos funkci obhajovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…