Neklidná noc Tomasze Peszynského: Vítězství Trumpa nás může smést. Totální katastrofa, konec, pád

03.08.2016 9:21

Tím, že Donald Trump zauvažoval o tom, že by USA mohly kvůli společnému boji proti Islámskému státu akceptovat ruskou anexi Krymu, vyvolal vlnu zděšení na české proukrajinské frontě. Jeden z jejích nejznámějších představitelů, aktivista Pražského Majdanu Tomasz Peszynski, během úterního večera a noci zaplavil svůj facebook všemožnými varováními před tím, aby se tento přítel Kremlu stal americkým prezidentem.

Neklidná noc Tomasze Peszynského: Vítězství Trumpa nás může smést. Totální katastrofa, konec, pád
Foto: Facebook.com
Popisek: Aktivista Tomasz Peszynski

Kolem půlnoci publikoval Peszynski na své facebookové stránce nejprve varování prezidenta Obamy, že Trump je „žalostně nepřipraven“, pak přidal prohlášení Francoise Hollanda, že se mu z Trumpa zvedá žaludek, a spokojeně k tomu připsal „Prostě nikdo ho nechce“.

Pak se na chvíli obrátil proti Rusům a jejich spojencům a vysmíval se názoru, že Slované pod vedením matičky Rusi brání Evropu před islamismem, zatímco proradní Zápaďáci kšeftují s krutými Saúdy. To doložil článkem, ve kterém premiér ruského spojence Srbska říká, že prodej zbraní Saúdské Arábii by mohl prospět státnímu rozpočtu.

K republikánskému kandidátovi na prezidenta USA se pak vrátil textem, podle kterého Trump již 72 hodin (od zveřejnění jeho názoru na uznání anexe Krymu) nezadržitelně padá. Pak přidal odhalení jakéhosi amerického komentátora, že Trump má „mnoho, mnoho, mnoho a mnoho vazeb na Rusko“, a další komentář popisující, jak se vyvíjí jeho vztah s Vladimirem Putinem. Sérii vyšperkoval úvahou z webu známého protirepublikánského deníku Washington Post, kde se komentátor zamýšlí, jestli je Donald Trump prostě jednoduše šílený, nebo je za tím nějaký nekalý plán.

Když zaplavil svou zeď odkazy, sepsal Peszynski po půlnoci vlastní shrnutí. Možná prý někomu přijde, že to přehání, ale on je absolutně přesvědčen, že letošní americké prezidentské volby rozhodnou o osudu světa. „Volby v USA jsou naprosto nejdůležitější věcí. Můžeme tady se hádat o Zemana a nácky, můžeme dělat různé akce na podporu toho a proti onomu, ale tahle věc nás může zachránit, nebo smést,“ vysvětluje.

Sledujeme prý historické okamžiky. „Buď to bude dno krize Západu, od kterého to bude zase pomalu dobrý, nebo je to začátek totální katastrofy, nového pádu Říma, konce civilizace,“ obává se. V těchto historických okamžicích nehodlá aktivista Pražského Majdanu stát stranou, a proto všechny ujistil, že bude „troubit na Trumpetu“ (pravděpodobně míněn Trump) ještě dlouho a hlasitě.

Tím se Peszynski vyčerpal a nejspíš se odebral spát, takže až do deváté hodiny ranní na jeho zdi žádné další „troubení na Trumpetu“ nepřibylo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…