Některé struktury EU už nejsou životaschopné, varoval v Mnichově rakouský kancléř Kurz

18.02.2018 9:25

Rakouský kancléř Sebastian Kurz promluvil na tradiční bezpečnostní konferenci v Mnichově. Prohlásil mimo jiné, že EU místy paralyzuje sama sebe, protože vytvořila struktury, které už nejsou životaschopné.

Některé struktury EU už nejsou životaschopné, varoval v Mnichově rakouský kancléř Kurz
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Sebastian Kurz

Lidovecký rakouský kancléř Sebastian Kurz, nejmladší kancléř v dějinách země, na bezpečnostní konferenci v Mnichově vyzval k ochraně vnějších hranic EU. Evropská unie sice zrušila vnitřní hranice, což je dobře, ale o to důsledněji musí chránit hranice vnější. Evropané si musejí sami rozhodovat o tom, koho pustí na své území.

Současně s tím ale musíme přehodnotit evropskou ekonomickou regulaci. EU musí podle rakouského kancléře pomáhat malým a středním podnikům. „V některých věcech jsme se mýlili... Mám pocit že paralyzujeme sami sebe... Vytvořili jsme struktury, které už nejsou životaschopné,“ varoval Kurz. Informuje o tom server Sunday Express.

Když se Kurz dnes dívá na Evropskou unii, připomíná mu dlouholeté soužití dvou manželů, kteří si na sebe neustále stěžují. Západní část EU si stěžuje na tu východní, sever EU si stěžuje na jih a státy, které se považují za progresivní, si stěžují na ty konzervativnější. Místo těchto hádek by se prý EU měla vrátit ke svým kořenům, zachovat si vnitřní svobodu, ale své vnější hranice opravdu lépe chránit. Pokud si EU uchrání své hranice a potáhne v tomto úsilí za jeden provaz, vnitřně posílí a bude hrát větší roli i na mezinárodní scéně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…