Nemám boty! Naštvaný poslanec odjel. A fotil a psal

24.11.2020 10:47

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček si položil otázku, kdy začne vláda Andreje Babiš konečně používat selský rozum. A dostalo se mu odpovědi. Pana poslance však pravděpodobně nepotěší.

Nemám boty! Naštvaný poslanec odjel. A fotil a psal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Ondráček a Lubomír Metnar

Většina obchodů je v Česku stále zavřena. V rámci boje s koronavirem vláda v říjnu rozhodla, že si lidé budou moct dojít do lékárny, do drogerie a do potravin, ale jinak nikam. Jenže jak to bývá, děti i v epidemii rostou, potřebují nové oblečení, nové boty a tak podobně.

Anketa

Získají koalice ODS/KDU-ČSL/TOP 09 a Piráti/STAN ve volbách sněmovní většinu?

33%
67%
hlasovalo: 61447 lidí

Lidé žijící na severu Čech a Moravy mohou tuto složitou situaci řešit např. cestou do Polska, kde sice epidemická situace není nijak příznivá, ale obchody s obuví i jiné tam zůstaly otevřené, což si pochvaluje i komunistický poslanec Zdeněk Ondráček, který nechápavě kroutí hlavou nad tím, že česká vláda umožnila otevřít obchody se střelivem, ale obchody s obuví u nás zůstávají zavřené.

„Přátelé, když u nás musí být všechny obchody stále zavřené a vy už nutně potřebujete něco koupit, nezbývá, než zajet do Polska, kde je sice nákaza vyšší než u nás, ale obchody jsem otevřené. Všude pohoda, klídek a jen pár lidí. Nejvíce samozřejmě v prodejně potravin a čeština byla slyšet více než polština. Ještě, že to mám jen přes kopec. Kdy už začne tato vláda ‚odborníků‘ používat obyčejný selský rozum? Bez munice bych se asi obešel, ale chodit celý rok v jedněch botách opravdu nemohu,“ napsal komunistický poslanec.

A přidal fotografie.

Ondráček vyrazil do Polska

V diskusi pod svým příspěvkem se ale mohl dočíst, že právě komunisté drží svými hlasy tuto vládu ‚odborníků‘ u moci.

„Vy tu vládu "odborníků" tolerujete. Bez vás si ani neškrtne, ani jeden zákon neprosadí. Tak proč pláčete zde na fb, kde to je platné jako nebožtíkovi kabát, a netlačíte na vládu, aby nesmyslná nařízení a zákazy přehodnotila a lidé mohli nakupovat a využívat služby tak, jak byli zvyklí? Není problém mít roušku a čekat v krámku nebo před provozovnou venku, pokud by tam náhodou chtělo vejít více lidí. Kdo chce, udělá, kdo nechce, zdůvodní. Ve středu se koná akce ve 12 hodin na Václaváku. Přijdete ji podpořit? Jde o memorandum pro ministra zdravotnictví od občanů. Jste také občan, nejen poslanec,“ připomněla Ondráčkovi jedna z voliček.

Poslanec Ondráček vyrazil do Polska

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…