Němcová: Dalík byl pro Topolánka důležitý. Nechtěl se o něm ani bavit

14.10.2012 22:15

Místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová prý kdysi hlasitě vystupovala proti pravé ruce Mirka Topolánka Marku Dalíkovi. Jenže tehdejší premiér se o tom nechtěl bavit. I Vlastimil Tlustý připustil, že Dalíkova role byla nesmírně vysoká.

Němcová: Dalík byl pro Topolánka důležitý. Nechtěl se o něm ani bavit
Foto: hns
Popisek: Marek Dalík figuruje v kauze Pandur

„Považoval ho za tak důležitého, že se o tom nehodlal s nikým bavit,“ uvedla v pořadu 168 hodin na ČT Miroslava Němcová. Na mysli měla lobbistu Marka Dalíka, kdysi pravou ruku expremiéra Mirka Topolánka. V rámci ODS měl velkou roli. „Proti tomu jsem musela vystupovat velmi hlasitě,“ dodala místopředsedkyně.

Podobně hovořil i exministr Vlastimil Tlustý. „Jeho role byla větší než Mirka Topolánka,“ připustil. „Dalík možná ty mise podnikal sám a Topolánka o tom informoval,“ polemizoval o „misích“ lobbisty.

ČT ale zařadila i několik archivních záběrů přímo s Dalíkem. Podle něj je jeho pověst jen produktem toho, o co se spolu s Topolánkem snažili. „My jsme potřebovali vytvořit dojem toho zlého,“ řekl Dalík. „To, že já na něj mám nějaký velký vliv, je mediální fikce,“ dodal.

Nemyslí si to však novináři. Komentátor Reflexu Bohumil Pečinka o něm řekl, že neexistoval legální způsob, jak by se dostal k penězům, které měl. „Člověk, který byl u všech státních zakázek,“ označil ho.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…