Němcová je smutná a chce, aby Vondráček za „mejdan ANO" ve Sněmovně zaplatil. Mluvila i o Langerovi a sebereflexi

08.03.2019 18:10

Expředsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS) se v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu Českého rozhlasu rozhorlila nad hudebním vystoupením poslance a nynějšího předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka (ANO) v jednacím sále.

Němcová je smutná a chce, aby Vondráček za „mejdan ANO" ve Sněmovně zaplatil. Mluvila i o Langerovi a sebereflexi
Foto: Twitter
Popisek: Šéf sněmovny Radek Vondráček s kolegou Janulíkem z hnutí ANO

Němcová úvodem vyjádřila, že stále trvá na rezignaci Vondráčka na jeho funkci. „Vidím to stejně, možná i o něco silněji. Včera jsme viděli fotografie, s celou situací se seznámit,“ hovořila o mejdanu hnutí ANO, jak to nazývá, Němcová. „Pan Vondráček své kroky obhajuje. Poskakuje na památkově chráněném mobiliáři. Jeho omluva byla neomluvou... Navíc by s ní ani nepřišel, kdyby mu ze zámoří nezavolal předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Pan Vondráček nepochopil, na jakém je místě, v jaké je funkci. A tudíž v ní nemá co dělat," sdělila Němcová. 

Anketa

Vítáte návrat Ivana Langera na scénu, byť jen regionální?

3%
94%
hlasovalo: 11245 lidí

„Nemyslím si, že by se měl přijít omluvit mně. Ta omluva měla přijít ve chvíli, kdy ty fotky uviděl. V kterékoliv vysoké ústavní funkci bere daný člověk na sebe břemeno – a mám pocit, že toto pan Vondráček nechápe. Jsem z toho smutná,“ dodala. A přemýšlela i nad tím, jak se mohli „muzikanti“ do jednacího sálu dostat. Nevěří totiž tomu, že by mohlo být v sále odemčeno, jak tvrdí Vondráček. „Podle mě musel být sál zavřený, v době rekonstrukce o to víc, aby se tam nedostal kdokoliv. Jsem přesvědčená, že dveře nemohly být otevřené. V tomto případě musí lhát,“ poznamenala.

„Ten sál je starý 300 let,“ vzpomínala pak Němcová. „Nevěřím, že by někdo toleroval takové vyvádění na lavicích. Respekt k tomu místu nemusíte mít v zákoně, ale musíte to mít v sobě. A když to nemáte v sobě, nemůžete být v té funkci,“ podotkla. 

Němcová pak hovořila i o tom, že doufá, že Vondráčka přešly nápady na další koncertní vystoupení. „I v Poslanecké sněmovně se konají výstavy, promítají filmy... Ale jsou k tomu určeny speciální prostory,“ poznamenala dále Němcová, jež žádá kancelář Poslanecké sněmovny o vysvětlení, kdy k celé věci došlo. 

Své pak řekla i k návratu Ivana Langera k občanským demokratům v Olomouckém kraji, konkrétně do regionální rady. „Ivan Langer pozbyl důvěru voličů v to, že by mohl tím, kdo by pro ODS získal sympatie. Jeho návrat neberu jako posílení Občanské demokratické strany. Čím si získal kolegy v Olomouckém kraji, nemohu říct,“ uvedla. „Doufám, že to ODS nepoškodí,“ sdělila. „Nevím, kam se posunul. Neumím přijít s tím, zda je schopen nějaké sebereflexe,“ dodala v souvislosti s otázkou, zda Langer nějak zareaguje na odezvu, kterou jeho krok vyvolal, a opustí regionální radu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…