Němcová má podezření: Naše rozpuštění zařídili uhlobaroni

21.08.2013 7:09

Předsedkyně dolní komory Miroslava Němcová trvá na tom, že v těchto volbách půjde i o svobodu. Zároveň v rozhovoru pro Týden.cz uvedla, že má zprávy o tom, že se v Senátu připravují pozměňovací návrhy k důležitým zákonům. Podle ní je obava, že budou smeteny pod stůl, reálná.

Němcová má podezření: Naše rozpuštění zařídili uhlobaroni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová ještě nepotvrdila, zda povede ODS do voleb. V rozhovoru pro server Týden.cz pouze uvedla, že to oznámí příští týden.

Miroslava Němcová se netají tím, že se obává o osud některých důležitých zákonů. Nyní je podle ní reálné nebezpečí, že některé spadnou pod stůl. Stačí jediný pozměňovací návrh v Senátu a legislativní cesta zákona, pokud neexistuje sněmovna, je u konce. Miroslava Němcová pro server Týden.cz uvedla, že s předsedou Senátu Milanem Štěchem osobně o této otázce nemluvila.

Podle Němcové se pozměňovací návrhy k zákonům v Senátu chystají

„Zaznamenala jsem ovšem už dva návrhy, z nichž jeden jde k fotovoltaice, což kromě jiného je přesně ten důvod, proč se musela sněmovna rozpustit. Když si to dám do kontextu s tím, jaký tady byl zmatek kolem zákona o odpadech a čirou náhodou se týkal fotovoltaiky, tak prostě síly, které si to potřebovaly nějak ošetřit, si ošetřily i to, abychom se rozpustili. Ošetří si i pozměňovací návrh v Senátu a tím pádem to spadne pod stůl,“ je přesvědčena Němcová.

Server chtěl upřesnit o jaké síly se jedná. „To jsou pořád ti stejní, uhlobaroni. Ředitelka regulačního úřadu v rozhovoru pro Týden jasně mluví o tom, pod jakým je tlakem a co všechno se tam děje. Kdo tohle nevidí nebo nechce vidět, je s nimi v nějakém spojení. Myslím, že tohle je právě jedna z velkých ekonomických věcí, o kterých se v předčasných volbách také hraje.“

Podle Němcové není zbytečné ani po třiadvaceti letech připomínat voličům, že se nyní bude hrát i o svobodu. Jako příklad ohrožení uvedla, že hned po zvolení prezidenta Zemana následovalo úplné rozložení sil v Ústavu pro studium totalitních režimů. „A jestliže tento ústav má být disfunkční, nemá bádat, co se dělo v době totality, tak o tu svobodu samozřejmě jde,“ říká Miroslava Němcová.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…