Německá policie letos zaznamenala více ilegálních vstupů, z ČR 4551

22.07.2023 6:15

Německá policie zaznamenala meziroční nárůst počtu ilegálních překročení hranic do Německa, jenom z České republiky takto v první polovině roku přišlo 4551 lidí. Spolková policie dnes podle agentury DPA informovala, že od ledna do června evidovala 45.338 lidí, kteří přicestovali nedovoleně, zatímco v první polovině roku 2022 jich bylo 29.174.

Německá policie letos zaznamenala více ilegálních vstupů, z ČR 4551
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá policie

Nezákonný vstup do země znamená, že dotyčné osoby neměly potřebná víza, povolení k pobytu nebo osobní doklady. Většinou jde o uprchlíky nebo migranty, kteří po příjezdu do Německa usilují o ochranu.

Policie na dotaz podle DPA doplnila, že 12.331 registrovaných nezákonných vstupů bylo v první polovině roku přes německo-polskou hranici a dalších 4551 přes německo-českou hranici.

V poslední době se objevily informace o rostoucím počtu příchodů přes takzvanou běloruskou trasu, která vede přes Polsko do Braniborska a Saska. Obě spolkové země na jaře požadovaly dočasné obnovení stálých hraničních kontrol, což ale německá ministryně vnitra Nancy Faeserová odmítla.

Posíleny však byly kontroly v blízkosti hranic i ve spolupráci s polskými úřady. Intenzivnější kontroly přitom mohou vést k tomu, že je odhalováno více ilegálních vstupů, poznamenala DPA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …