Německá sociální pracovnice šla navštívit syrského klienta. Byla to její největší životní chyba

29.11.2017 20:02

Německá média v posledních dnech informovala o dvou případech znásilnění, ze kterého jsou obviněni migranti. Oba jsou již „v péči“ policie, která zahájila vyšetřování.

Německá sociální pracovnice šla navštívit syrského klienta. Byla to její největší životní chyba
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

K prvnímu znásilnění došlo tuto neděli v uprchlickém táboře ve Schwerinu, kde měl sexuálně zneužít ženu s uprchlickými kořeny čtyřiatřicetiletý žadatel o azyl. Třiadvacetiletá žena utrpěla vedle psychického šoku vážná zranění a musela být ještě v ten samý den operována. Násilník byl zatčen policií jen několik minut poté, co dokonal svůj trestný čin. Jak uvádí server Tag24, před vyšetřovateli odmítl, že by se na znásilnění jakýmkoli způsobem podílel.

Znásilňovalo se, bohužel, i na druhém konci Německa a i tentokrát je obviněným migrant. V Drážďanech pokračuje vyšetřování znásilnění, kterého se měl dopustit dvacetiletý žadatel o azyl ze Sýrie na čtyřiačtyřicetileté sociální pracovnici. Jak sdělil serveru Dresdner Neueste Nachrichten mluvčí státního žalobce Lorenz Haase, na řadu nyní přicházejí testy DNA. Do jejich vyhodnocení zůstává dvacetiletý Syřan ve vazbě.

Ke znásilnění došlo v bytě syrského násilníka, kam však přišla sociální pracovnice dobrovolně. Podle jejího svědectví se zde na ni mladík vrhl a proti její vůli ji sexuálně zneužil. Žena podala na žadatele o azyl stížnost u policie minulý pátek a od té doby probíhají výslechy a výše zmiňované testy DNA, které by měly s konečnou platnosti potvrdit či naopak vyvrátit tvrzení čtyřiačtyřicetileté oběti údajného znásilnění.

Podle tvrzení šéfa drážďanské charitativní organizace Caritas Sebastiana Kieslicha, jejíž byla žena součástí, jsou návštěvy klientů běžné, a oběť znásilnění tak v ničem nepochybila. „Přibližně jedenkrát do měsíce se snaží naši lidé klienty navštěvovat u nich doma. Není ani nijak neobvyklé, že se návštěvy účastní pouze jeden sociální pracovník,“ uvedl Kisleich s tím, že již charita jedná se zástupci města o zajištění větší bezpečnosti.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…