Německé tajné služby prý selhaly. O hrozbě útoků měly vědět dopředu

20.12.2016 20:43

Německý list Die Welt přináší informace o tom, že německé tajné služby měly indicie o tom, že hrozí teroristický útok. České čtenáře o tom informoval SecurityMagazin.cz, podle něhož se německé tajné služby zařadily po bok francouzských a belgických. Tajné služby prý do třetice selhaly.

Německé tajné služby prý selhaly. O hrozbě útoků měly vědět dopředu
Foto: hns
Popisek: Německá vlajka překrytá vlajkou IS, ilustrační koláž

Die Welt přinesl informace o tom, že německé tajné služby měly indicie o hrozícím teroristickém útoku. Podle českého serveru SecurityMagazin.cz se německé tajné služby zařadily po bok tajných služeb Belgie i Francie. I ty měly  informace o hrozícím teroristickém útoku ve svých zemích a prý neudělaly dost pro to, aby útoku zabránily. Selhaly.

Údajně se přitom dalo očekávat, že k hrozícímu teroristickému útoku může dojít právě v místech, kde se na relativně malém prostoru nachází velké množství lidí. Vánoční trhy představují přesně takové slabé místo. Němci podle serveru k jejich ochraně neudělali nic.

Celý článek najdete zde.

Německé deníky se prý navíc bojí popisovat reálné hrozby, což situaci jen komplikuje. Krátce po útoku včera po osmé večer média dokonce spekulovala o tom, zda nešlo jen o tragické neštěstí. Dnes už i politici v Německu mluví o teroristickém činu, jehož strůjci musejí být potrestáni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…