Německo: Jo, to byla bitka. Afričané se opili a rozmlátili vše, co jim stálo v cestě

14.03.2017 7:12

Německo v minulých dnech prožilo další z mnoha ošklivých zkušeností s migranty. Osm afrických žadatelů o azyl vtrhlo do strážní místnosti ve své ubytovně v Haldern-Töven. Utkali se s ochrankou a následně začali demolovat veškeré vybavení.

Německo: Jo, to byla bitka. Afričané se opili a rozmlátili vše, co jim stálo v cestě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Rozdávající oběd

Incidentu v bývalém armádním skladu poblíž města Kleve ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, který byl upraven na přijímací středisko, se účastnili dva migranti z Toga a šest z Ghany. Nejprve vyhrožovali ochrance a poté ji napadli železnými tyčemi. Když se jim nepodařilo přes stráže proniknout dovnitř, vybili si svůj vztek na okolních budovách. Vymlátili několik desítek oken a zničili prakticky veškerý nábytek.

Dva z mužů byli podle policie z Kleve notně opilí, ostatním v krvi alkohol naměřen nebyl. Útočníci nemínili zanechat svého násilného chování ani po příjezdu policie a museli být umravněni pomocí donucovacích prostředků. Potyčka se neobešla bez následk, jeden ze zasahujících policistů si zlomil nohu. Proti všem osmi útočníkům z afrického kontinentu bylo zahájeno trestní řízení pro spáchání výtržnosti a útoku na veřejného činitele.

Podle zjištění deníku Die Welt byl konflikt pravděpodobně vyústěním napjaté situace z předchozího večera. Do bývalého vojenského skladu bylo přivezeno osmnáct uprchlíků, ale ti nebyli s místem svého pobytu spokojeni. Předpokládali, že budou mít k dispozici jiné ubytování. Devět z nich dokonce odmítlo autobus vůbec opustit. Vadilo jim, že v jejich novém domově není k dispozici bezdrátové připojení.

Anketa

Která koaliční strana už po volbách určitě nebude ve vládě?

17%
8%
75%
hlasovalo: 4217 lidí

Uprchlíci byli značně nervózní z probíhajícího azylového procesu a stěžovali si na to, že nebudou moci být v kontaktu se svými rodinami. Zasahujícím policistům se nakonec s vypětím všech sil podařilo přítomné přesvědčit, aby na místě strávili noc. V bývalém vojenském skladu tak nyní bydlí jen devět obyvatel, i když je uzpůsoben na přijetí až čtyř stovek lidí.

Jak píše deník Rheinsiche Post, celá záležitost se vedle médií řeší i na nejvyšší politické úrovni. Mluvčí FDP v parlamentu v Düsseldorfu Marc Lürbke vznesl několik dotazů k místní vládě. Dotazoval se, jaké výše škody řádění migrantů dosáhlo a zajímalo jej dále, proč nebyla proti podobným násilnostem přijata konkrétní opatření ve formě zrychlených trestních řízení. V neposlední řadě Lürbkeho také zajímalo, v jaké fázi se nachází azylová řízení se všemi osmi násilníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…