Německý teror. Server píše o útocích na uprchlíky u našich sousedů

29.07.2015 20:43

Server magazínu Der Spiegel přinesl informace o množících se útocích na ubytovny pro uprchlíky. Napětí ve společnosti roste a podle serveru za to nesou spoluzodpovědnost i německá média a někteří politici.

Německý teror. Server píše o útocích na uprchlíky u našich sousedů
Foto: thinkstock.com
Popisek: Uprchlíci z Afriky, ilustrační foto

„Za prvních šest měsíců letošního roku eviduje německé ministerstvo vnitra 173 přestupků proti uprchlíkům, což je třikrát více než ve stejném období minulého roku,“ píše Der Spiegel. Jde o nepředstavitelně ostudné číslo. Ale zatímco si Němci všímají bezpráví, k němuž dochází na Blízkém východě a nelíbí se jim situace v Řecku, k situaci ve vlastní zemi jsou podle serveru bohužel apatičtí.

Kupříkladu německý prezident Joachim Gauck označil tuto situaci za odpornou, ale v obecné rovině nelze říci, že by o tomto problému probíhala širší společenská debata. Ve skutečnosti totiž jde o teroristické útoky proti běžencům.

Der Spiegel sebekriticky přiznává, že se v devadesátých letech připojil k vlně, která upozorňovala na údajná rizika spojená s uprchlíky. Dnes němečtí politici chtějí, aby lidé projevili solidaritu, přitom je řada z nich označovala za podvodníky. A ve vlacích jsou kontrolovány především osoby s tmavou pletí, což nevypovídá o tom, že se situace zklidňuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…