Neměli by se Sobotka s Babišem omluvit Nečasovi s Kalouskem, ptá se komentátor

19.04.2014 9:47

Koalice ČSSD, ANO a lidovců hraje vlastně jen divadlo před voliči. To, co kritizovala před volbami, po volbách často sama dělá. A slibuje, že zařídí něco, co vlastně sama zařídit nemůže. Komentátor Petr Kamberský se podivuje vládním tancům okolo daní a ptá se, zda nakonec neměli Petr Nečas (ODS) s Miroslavem Kalouskem (TOP 09) pravdu.

Neměli by se Sobotka s Babišem omluvit Nečasovi s Kalouskem, ptá se komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas s Miroslavem Kalouskem

Komentátor Petr Kamberský v sobotních Lidových novinách připomíná, že především levice, jako tehdy opoziční síla, křičela, že duo Nečas - Kalousek ožebračuje národ skrze zvyšování daní. Teď je ale Sobotka premiérem, neměl by tedy daně snížit na „předkalouskovskou“ úroveň?

„Že by na tom zločinu na národě, který provedl Nečas s Kalouskem, něco bylo? Neměl by je nový premiér s novým ministrem financí pozvat na pivo a potichu se jim omluvit?“ klade si otázku komentátor.

Pozastavuje se i nad plánem koalice snižovat sazbu na některé zboží, jako jsou pleny či knihy. Vláda, která se tváří jako proevropská, tím v zásadě kráčí proti duchu Evropské unie. Ta se totiž snaží daňové sazby sjednocovat, nikoli vytvářet další rozdíly mezi státy. Na podobnosti sazeb totiž do značné míry stojí volný obchod, jenž lze v EU provozovat. V rámci unie je také řečeno, které zboží a služby smí spadat do snížené sazby. Pleny v tomto výčtu chybí. Česko přitom již jednou kráčelo s plenami proti proudu a neuspělo. Proč to tedy současná vláda zkouší znovu? Hraje vlastně jen divadlo před voliči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…