Němka si šla ráno zaběhat, skončila znásilněná s rozkopaným obličejem. Pachatel: Jižanský typ, tmavé vlasy...

03.09.2017 19:22

Už je to poněkud obehraná písnička, ale německá média hlásí další případ znásilnění, které mají s největší pravděpodobností na svědomí migranti. Obětí sexuálního zneužití se stala padesátiletá žena.

Němka si šla ráno zaběhat, skončila znásilněná s rozkopaným obličejem. Pachatel: Jižanský typ, tmavé vlasy...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Většina uprchlíků ze Súdánu se představuje jako Mohamed

Do parlamentních voleb v Německu zbývají již jen tři týdny a CDU kancléřky Angely Merkelové zatím vše hraje do karet. Minimálně v tom, že v poslední době nedošlo v zemi k žádnému většímu teroristickému útoku. V takovém případě by se patrně cesta křesťanských demokratů za předpokládaným vítězstvím ještě mohla zkomplikovat. Útoky se v posledních týdnech Německu vyhýbají, ale znásilnění páchané migranty bohužel nikoli.

Jak píše deník Leipziger Volkszeitung, ke znásilnění s obzvlášť přitěžujícími okolnostmi došlo včera v ranních hodinách v rozlehlém lesoparku Rosental v severní části Lipska. Padesátiletá žena se vydala po zdejších oblíbených stezkách na ranní jogging, ale místo sportovního zážitku se dočkala těžké traumatizující zkušenosti. Zezadu ženu přepadl neznámý muž, který ji strhl na zem a kopal do obličeje. Následně ji přes její odpor znásilnil.

Žena musela být hospitalizována s vážnými zraněními v nemocnici, kde se samozřejmě vzpamatovává také z psychického šoku. Ačkoli zatím policie netuší, kdo na ženu zaútočil, popis pachatele je poměrně vševypovídající. Podle výpovědi těžce ztýrané ženy byl násilník ve věku mezi pětadvaceti až pětatřiceti lety, „jižanského typu“, měl tmavé vlasy a krátký tmavý zastřižený vous. Vše tedy napovídá tomu, že má před sebou policie podezřelého z řad migrantů.

Policie pokračuje v hledání pachatele. „V sobotu dopoledne jsme získali některé zásadní informace, ale zatím nemáme žádnou horkou stopu,“ přiznává policejní důstojník Uwe Voigt. Ženy v Lipsku a okolí jsou policií varovány, aby se ve zdejších parcích pohybovaly s největší opatrností a ideálně ve větším počtu. „Samozřejmě se mohou vydat do této části samotné, ale v takovém případě by se měly mít obzvlášť na pozoru,“ radí policie.


 

reklama

autor: pro

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …