Nemocnice se vyprazdňují. Méně pacientů s covidem tam letos ještě nebylo

31.01.2021 11:59

V českých nemocnicích v sobotu klesl počet hospitalizovaných s onemocněním covid-19 o 476 na 5391. Méně pacientů s tímto onemocněním bylo v nemocnicích naposledy před více než měsícem, píší Novinky.

Nemocnice se vyprazdňují. Méně pacientů s covidem tam letos ještě nebylo
Foto: Archiv ZHKHK
Popisek: Tým oddělení dočasné hospitalizace v Trutnovské nemocnici

Největšímu náporu lidí s novým typem koronaviru čelily nemocnice počátkem listopadu, kdy denní počty hospitalizovaných opakovaně přesáhly 8000. Od začátku letošního roku bylo maximem 7471 případů ze 7. ledna. V průměru pečují nemocnice od začátku ledna o zhruba 6600 pacientů s covidem denně.

Sobotní počet nových případů byl ve srovnání s předchozím dnem poloviční. Souviselo to ale s počtem provedených testů, kterých laboratoře v sobotu udělaly okolo 26.300, zatímco v poslední pracovní den tohoto týdne přes 58.000. Pozitivních bylo 28 procent sobotních vzorků, přibližně stejně jako ve čtvrtek a o necelé tři procentní body více než v pátek.

Více ZDE

Od začátku epidemie loni v březnu byl nový koronavirus v Česku potvrzen u téměř 985.000 lidí. Tuto sobotu přibylo 4025 nově prokázaných případů, o zhruba 200 méně než o týden dřív.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…