Nemocný a ztrápený Stanislav Gross: Po včerejšku přichází bulvár s dalším kolem

16.09.2014 7:16

Bývalý premiér Stanislav Gross už prý téměř nevychází z domu a běžné životní úkony jsou pro něj stále obtížnější. Bulvární deník Blesk přináší hned na titulní stránce jeho fotografii, vyjadřující nesmírné utrpení. Příčinou je jeho nemoc, kterou poprvé přiznala i jeho manželka Šárka.

Nemocný a ztrápený Stanislav Gross: Po včerejšku přichází bulvár s dalším kolem
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ex-premiér Stanislav Gross

Anketa

Jste pro radikální omezení migrace do Evropy?

98%
2%
hlasovalo: 22207 lidí

Když se na začátku roku objevily první informace o zhoršujícím se zdravotním stavu někdejšího předsedy vlády, jeho manželka pro ParlamentníListy.cz ještě dramatické diagnózy odmítala. „Pravdou je, že má manžel nyní problémy s páteří a tím pádem má oslabenou pravou ruku. Čekají ho vyšetření a možná i operace. Věřím ale, že bude opět v pořádku,“ řekla nám tehdy Grossová.

V dubnu pak Gross všechny překvapil svým televizním vystoupením v pořadu 168 hodin, kde se již zřetelně nemocný omlouval všem občanům, které zklamal. Mimo jiné v rozhovoru také přiznal, že změnil i svůj osobní život a přijal Krista.

Anketa

Který český premiér byl nejlepší?

16%
56%
2%
5%
12%
1%
2%
1%
2%
hlasovalo: 17467 lidí

Nyní deník Blesk přináší další informace o vývoji zdravotního stavu bývalého premiéra. Jeho manželka Šárka poprvé přiznala, že stav Stanislava Grosse je vážný. Příčinou jeho postupujících problémů je dle deníku amyotrofická laterální skleróza, onemocnění mozku, způsobující ztrátu buněk centrální nervové soustavy.

Bulvár popisuje, jak kvůli této nemoci bývalý premiér většinu dne pouze leží ve svém domě a opouští jej především kvůli ambulantní léčbě na specializované klinice. Na premiéru muzikálu Fantom opery tak jeho žena dorazila sama. „Myslím, že o tom už bylo řečeno všechno, je nemocný, to každý ví, tak doufáme, že to bude lepší,“ uvedla Grossová s tím, že stav jejího manžela se již nepatrně zlepšil.

Pro ParlamentníListy.cz ale Grossová později uvedla, že bulvární deník si nepřítomnost jejího manžela interpretoval po svém. „No, je pravda, že s námi na představení nebyl. Ale bylo to spíše z toho důvodu, aby se vyhnul novinářům a jejich stálým otázkám. Na Fantoma opery se ale ještě jednou chystáme celá rodina,“ uvedla Šárka Grossová. Tvrzení o tom, že její manžel už prakticky nechodí, jsou prý nesmyslná. O víkendu prý byl s rodinou dokonce v lese na houbách.

Amyotrofická laterální skleróza, kterou bulvár čtyřiačtyřicetiletému expremiérovi přisoudil, vstoupila ve známost letos v létě díky internetové výzvě Ice Bucket Challenge. V jejím rámci se různí lidé polévali ledovou vodou, což jim přechodně mělo přivodit ochablost svalů, která je pro lidi s touto chorobou standardem. Bulvár proto čtenářům doporučuje, ať si vyzkoušejí, jak Stanislavu Grossovi je.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…