Nenávistní Češi, Zeman a PL.cz. Tohle o nás všech na zahraničním serveru čerstvě sepsal Jan Čulík

10.02.2017 16:55

Prezident Zeman je prý hlavním představitelem české nenávisti, napsal Jan Čulík. Čech žijící v Británii se zase jednou dlouze rozepsal o své rodné zemi a není to právě milé čtení. Raději se přesvědčte sami.

Nenávistní Češi, Zeman a PL.cz. Tohle o nás všech na zahraničním serveru čerstvě sepsal Jan Čulík
Foto: Repro foto Debatní klub
Popisek: Jan Čulík

Šéfredaktor Britských listů usedl k počítači a sepsal blog, ve kterém se snažil Západu vysvětlit, kde se v Češích, Moravanech a Slezanech bere nenávist vůči uprchlíkům a muslimům zvláště. Začalo to prý už na Bílé hoře v roce 1620, kde došlo k porážce českých šlechticů a zdejší obyvatelé získali pocit, že moc nad nimi převzaly cizí šlechtické rody. Od té doby mají Češi strach, že je zase ovládne někdo cizí. Když se v 19. století utvářel český národ, nedělo se tak v součinnosti se zemskou šlechtou, ale na základě jednotícího jazyka – češtiny. Podle Čulíka dodnes platí, že se v Česku hledí skrz prsty na každého, kdo nemluví pořádně česky.  

Prezident Zeman vyhrál v roce 2013 prezidentské volby právě proto, že sliboval občanům České republiky ochranu před vnějším ohrožením. Před Němci, před migranty a před muslimy, kterých u nás žije asi 11 tisíc. Podle Čulíka se tak Zeman postupně vyprofiloval do role „hlavního katalyzátoru“ české nenávisti vůči uprchlíkům. „Od počátku uprchlické krize se prezident Zeman stal symbolem antimuslimské, antiuprchlické, rasistické a xenofobní rétoriky,“ píše doslova Čulík na blogu EuropeNowJournal.com.

Ze zahraničí sice zaznívala kritika prezidenta Zemana, jenže ta pouze posílila popularitu prezidenta v České republice. K dovršení všeho zlého je zastáncům uprchlíků v Česku anonymně vyhrožováno. Radikálové brojící proti uprchlíkům typu Martina Konvičky či Tomia Okamury prozatím ve volbách neuspěli jen proto, že protiuprchlickou rétoriku převzaly i ostatní velké strany. Činí se především český ministr financí Andrej Babiš (ANO), který nejednou zkritizoval německou kancléřku Angelu Merkelovou pro její vstřícnost vůči uprchlíkům.

Některá média podle Čulíka strach z uprchlíků vytrvale přiživují. Autor zmiňuje především server ParlamentníListy.cz, který se prý neštítí tvořit křiklavé titulky a lákat na protiuprchlické texty čtenáře. Čulík prohlašuje, že server šíří strach, proruskou propagandu a články namířené proti EU.

„Mnohé články publikované na Parlamentních listech pravděpodobně naplňují atributy trestného činu hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob nebo podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod, za které je možné podle paragrafů 355 a 356 českého trestního zákona uložit až tři roky vězení, pokud jsou páchány v médiích. Ale české úřady nekonají,“ stěžuje si v závěru Čulík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…